2008 HOTRF - 2007
2008. január 5-6. – Ózd – House Of The Rising Fun
Egy 2007-es verseny 2008-ban

Megesett az a szégyen, hogy 2007-ben a FreeBees nem vett részt az ózdi House of the Rising Fun versenyen. Ennek oka azonban elég prózai, tekintve, hogy szervezési okok miatt a tornát 2008. januárjára halasztották. Az új frizbis évet tehát Ózd nyitotta, és természetesen Debrecen sem hiányozhatott az esztendő első versenyéről.

Bár az előzetes esélylatolgatás alapján elég erős csoportnak ítéltük a miénket, a csapat nem rettent meg a feladattól, és a nap közepére két győzelemmel és egy döntetlennel mi álltunk a kvartett élén. Mitöbb, ez egyben azt is jelentette, hogy megvertük a Csoda utódcsapatát, a későbbi elődöntős szlovák Outsitters-t, és döntetleneztünk a végül ötödik helyezett Lollal. A jó kezdés eredményeként a felsőház egyik hármas csoportjában kaptunk helyet az UFÓzd és a Hallod mellett. Sajnos ellenük nem sikerült minden. Előbb a hazaiakkal küzdöttünk meg, akik alaposan elkalapáltak minket, és bizony fejben nem nagyon voltunk ott a pályán, viszont a Halloddal egy nagyon szoros derbin végül csak 11-10-re kaptunk ki. Semmi okunk nem volt a szégyenre, hisz ez a két csapat játszotta később a döntőt.

Este a buliban is kitettünk magunkért, sokfélét ittunk egresből, málnából, répából és céklából, és egész este a Vida Peti által komponált csapatindulóval rémisztgettük az ellenfeleket, sőt táncoltunk is, és a hazatérés után a töltött kápit sem vetettük meg. Másnap aztán megint a Lollal meccseltünk, de nekik hamarabb sikerült felébredni, így csak a 7. helyért játszhattunk a helyosztón az Old Boys ellen, és szoros mérkőzésen végül kikaptunk az égimeszelőktől. Két mérkőzéstől eltekintve nagyon jól ment a játék, és végre sikerült úgy kezdeni a tornát, ahogy azt mindig is kellene. Az edzéseken gyakorolt elemeket is többször megjátszottuk, a boxot és a kényszerítőt minden meccsen meg tudtuk csinálni. Jó volt hallani az ellenfelek elismerő szavait, viszont az is igaz, hogy az esti bulit egy kicsit túlzásba vittük, így vasárnap egy sokkal enerváltabb FreeBees jelent meg a csarnokban, de megtanultuk, hogy meg kell találni az egyensúlyt a buli és a sportolás között. A verseny kapcsán még egy nagyon fontos eseményt meg kell említeni. A döntő előtt Dani és Vida Peti először mutatta be freestyle tudását a magyar frizbis társadalom előtt, természetesen nagy sikert aratva. Irtózatosan büszkék voltunk a srácokra!

A nap végére történt még valami, ami emlékezetessé tette, az elhalasztott HOTRF tornát, az pedig az a pillanat volt, amikor Kitti telefonja jelezte, hogy SMS érkezett. Az üzenet feladója Ildi volt, akinek vasárnap délelőtt haza kellett utaznia Debrecenbe, így csak egy napot tudott a csapattal tölteni. Az üzenetben a következő állt:

Fasza, fasza, fasza!
Megérkeztem haza!

Köszönöm a szenyót,
látom, nem vagy genyó!

Köszönöm a vacsit,
adok érte egy pacsit!

Anyukád is aranyos,
jó, hogy nem vagyok Hallodos!

A FreeBeest imádom,
magam el is kiáltom:

Egresből, Málnából
Répából és Céklából!

Erőltetett vers volt,
nem vagyok egy Petőfi Sándor!

De szívből jött, ez a lényeg,
nincsen itthon már bélyeg!

Ezért küldöm mobilon,
B**d ki, Kittó, (na de Ildiii....) csíplek nagyon!

HAJRÁ? FREEBEES!


Képek
HOTRF-200(7)8!

Csapatunk tagjai voltak
Csuhaj Péter, Bakos Ildikó, Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Homolay Kinga, Sebestyén Zsuzsa, Tóth-Nagy Éva, Vida Péter

Szurkoló
Drén Judit

Végeredmény
1. Hallodigaz-e?
2. UFózd REaDy
3. Outsiterz
4. A-Team
5. Lolka
6. Frizmi
7. Old Boys
8. FreeBees
9. Mekkora
10. Bolka
11. UFózd F(l)ight
12. MUF
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees