2008 - Freezbee Cup
2008. február 23-24. - Dömsöd - Freezbee Cup
Először kisdöntőben a FreeBees

Ezt a címet leírni hatalmas érzés, és nem csak az eredmény miatt, hanem főleg azért, mert a verseny egyik legjobb csapata volt a miénk. Mitöbb esélyünk volt rá, hogy mi nyerjük meg a győzteseknek járó kupát, s ez bár hihetetlenül hangzik, de tényleg nem túlzás, egyetlen csapat akadt csak, akin nem tudtunk felülkerekedni, és az a későbbi első helyezett Lol volt.

A csoportmeccsek során megvertük a markazi csapatot, az osztrák Beery Bearst és 8:5-os győzelmet arattunk a Hallod erősebb csapata felett is. A házigazdák elleni mérkőzésen a FreeBees a játék minden elemében felülmúlta a hallodosokat, így elsőként végeztünk a csoportban. A rájátszás során az Old Boyst és a szombathelyi Hagymás Babot kaptuk ellenfélnek, de nekik sem sikerült megállítani minket annak ellenére, hogy mindkét csapat többször vezetést szerzett ellenünk. A mieink azonban az utolsó percig harcoltak, és míg a legkiélezettebb helyzetekben is utat találtak az ellenfelek zónájába. A küzdelemről sokat elárul, hogy a szombathelyiek ellen Kinga az egyik térdet áldozta a győzelemért. A nagy ijedelemre a kórházba is elvitték, és sajnos kiderült, hogy a keresztszalagja elszakadt. Ugyanígy járt az Old Boysból Sziget, és a diagnózis szerint mindkettőjüknek ez egy jó háromnegyed éves kihagyást jelentett.

A szombati játéknapon tehát a csapatunk 5 meccsen 5 győzelmet aratott, és ezzel bejutott a legjobb négy közé, ami azt jelentette, hogy jóval a várakozások felett teljesítettünk, hisz az előzetes latolgatások alapján hat közé vártuk a FreeBeest. Este, megfogadva Pepe korábbi tanácsát, csak szolidabb partit engedtünk meg magunknak, aminek azért az is oka volt, hogy a kőkemény nap után mindenki hulla fáradságot érzett, és a zenekar is elég hamar nyugovóra tért. Így másnap jóval frissebben ébredtünk, mint általában egy végig játszott napot kővető átmulatott éjszaka után, de sajnos a Lol ellen nem volt elég, amit produkáltunk. Pedig nem volt semmi! Többször is mi irányítottunk a meccsen, és pariban voltunk egészen az utolsó percig. Bizony pestieknek meg kellett küzdeniük azért a döntőért! A harmadik helyért vívott mérkőzésen aztán megint a Halloddal csaptunk össze, és talán az egész verseny legizgalmasabb derbijét játszottuk (a döntőt is beleértve), ahol minden egyes pont élményszámba ment.

Sajnos a visszavágás sikerült a hallodosoknak, így be kellett érnünk a negyedik hellyel, de nem volt okunk a szomorkodásra, amit ezen a tornán mutattunk, egyszerűen óriási volt! Prima erőnlét, halál pontos passzok, bátor hosszú dobások, kiváló dump játék és meglepően kemény védekezés! Többször lehetett látni a box mozgást, a swinget és a flowt is, azaz minden olyan taktikai elemben fejlődtünk, amit a korábbi időszakban az edzéseken gyakoroltunk. Mindehhez pedig hozzájött még az is, hogy a csapat a lehető legjobb felfogásban játszott. Egyetlen pillanatig sem volt kérdéses, hogy győzni akarunk, fel sem merült, hogy feladjuk a meccseket, és mindenki úgy küzdött, ahogy az erejéből telt.

Nagyon nagy szó, hogy a lányok méltó ellenfelei voltak mind védekezésben mind pedig támadásban azoknak az ellenfeleknek, akik tapasztaltabb csajokkal álltak fel, a fiúk pedig olyan játékot hoztak, ami kiemelkedő volt a mezőnyben. Külön le a kalappal Vida Peti előtt, aki végig kiválóan irányította és motiválta a FreeBeest!

Álljon itt nagybetűvel azok neve, akik a csapatunk történetének első kisdöntőjét játszották: EVE, KINGI, KITTI, RÉKA, SZUSI, DANI, FODOR PETI és VIDA PETI

Hogy a másik csapatunkról is szót ejtsünk, nem titok, hogy utolsó helyen végeztünk. Bár mindegyik összecsapáson kitett magáért a Diszkanál, nem sikerült meccset nyerni. Ennek ellenére volt néhány nagyon szép támadásunk, és igyekeztünk a zónavédekezést is gyakorolni. Ami nehezé tette a kettesszámú csapat helyzetét, az az volt, hogy megpróbáltunk a lányok erejével takarékoskodni, ami Kingi kiesese után kicsit nehezen ment. Büszkék lehetünk a lányainkra, akik nem csak a Freebeesben és a Diszkanálban játszottak, de néha más csapatoknak is besegítettek.

Képek: DA?msA?d-2008

Játékosaink
Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Hegedűs Réka, Homolay Kinga, Major Patrik, Sebestyén Zsuzsa, Szakály Szabolcs, Szathmáry Zsolt, Tóth-Nagy Éva, Vida Péter

Végeredmény
1. LOL
2. Hagymás Bab
3. Hallod
4. FreeBees
5. Igaz-e?
6. OldBoys
7. Outsitterz
8. Beery Bear
9. Frizmi
10. UFÓzd
11. M.U.F.
12. Diszkanál
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees