2008 Terembura
2008. március 9. - Ózd - Terembura
A teremburáját!

A debreceni rendezésű országos bajnokság előtt kiváló alakalom nyílt arra, hogy még egy kis mérkőzéstapasztalatot gyűjtsünk. A lehetőséget az ózdiak biztosították, amit mi kétcsapatnyi játékossal próbáltunk megragadni. Ezúttal nem tűztünk ki számszerű célokat, a legfontosabb az volt, hogy gyakoroljunk, szokjuk a mérkőzés szituációt, és próbáljuk ki a lehető legtöbb felállást és taktikai variációt. Ezt maximálisan teljesítette mindkét csapat, és az, hogy a FreeBees második helyen végzett, nem is akármilyen döntő csatában, csak hab volt a tortán.

Az indulás előtti reggeli órákban a Tócóskertben gyülekeztünk, ugyanis arra gondoltunk, hogy Kinginek és a sérült lábának jól fog esni egy kis meglepetés. Aztán egy rövid vidámkodás után útra keltünk Észak-Magyarország irányába.

A csoportmérkőzések során Ózd második és harmadik vonalával meccseltünk a tatabányai különítmény mellett, és a papírformának megfelelően hoztuk mindhárom meccset kb 3-4 ponttal. Valójában a mérkőzések nem voltak annyira zökkenőmentesek, mint azt az eredmények mutatják, hisz mindegyik összecsapás azzal indult, hogy az ellenfelek szereztek néhány pontos vezetést, amit a játékidő felére sikerült megfordítani. Aztán a végjátékban már nem volt kérdés melyik alakulat lesz a győztes. Bár az első mérkőzésen meg nagyon esetlegesek voltak a támadásaink, Tatabánya ellen már előre megbeszélt figurákat is kipróbáltunk. Az ember-ember védekezés mellett igyekeztünk a zónát is gyakorolni, és az szinte mindegyik csapat ellen komoly fegyvernek bizonyult.

A másik ágon a REaDy mögött az ELTE játékosai és edzői végeztek a második helyen, így őket kaptuk ellenfélnek az elődöntőben. A tétnek megfelelően elég izgalmasra sikerült a derbi. Végig fej-fej mellett haladt a két csapat, de egy orrhosszal mindig előttünk járt a Boros Gabi vezette pesti gárda. Próbálkoztunk mindenféle felállással és védekezéssel, de egészen az utolsó percekig nem sikerült átvenni a vezetést. Mitöbb négy perccel a vége előtt három fával volt előttünk az ELTE. Ekkor egy villámgyors, előre megbeszélt elfutással, és egy szerencsés védekezéssel sikerült felzárkózni. A játékidő lejártakor még ők vezettek egy ponttal, de egyenlítettünk, és az azt követő támadásuk során is hibára tudtuk őket kényszeríteni. Majd nagyon szép akcióval sikerült bevinni a korongot, így végül mi jutottunk a döntőbe.

Ott az ózdiak első számú csapata várt ránk, akik nem csak magasságban, de játéktudásban és tapasztalatban is felettünk járnak még, viszont ennek ellenére mi kezdtük jobban a mérkőzést. Két szép pontot is szereztünk zsinórban. Aztán észbe kaptak a hazaiak, mi pedig leblokkoltunk, így gyorsan megfordult az állás. 4:2 volt mire magunkhoz tértünk. Innen hol mi zárkóztunk fel, hol ők mentek el egy-két ponttal egészen a játék végéig. Az utolsó tíz percben megpróbálkoztunk változtatni a zónavédekezésen, és befelé tereltük a dobókat, ami úgy tűnt megzavarta Benőéket, és percekig az ő térfelükre szorítottuk őket, miközben jó néhány hibát elkövettek. Kihasználva a lehetőséget, a játékidő lejártára döntetlenre hoztuk az állást, és sikerült korongot szerezni a zónájuk előtt. Ekkor egy elhamarkodott passzal elpuskáztuk az esélyt, mert a fordulás után gyorsan pontot értek el a hazaiak.

Mindenesetre lejátszottuk életünk első döntőjét! Sőt, esélyünk is volt megnyerni a tornát! Igaz ugyan, hogy egy felkészülési versenyről volt szó, és az ellenfelek nem a legerősebb felállásban játszottak ellenünk, de olyan dolgokat tanulhattunk és hajtottunk végre ezek alatt a mérkőzések alatt, amelyek kellenek ahhoz, hogy igazán éles helyzetekben is helyt tudjunk majd állni. A mezőnyzóna egyre jobban ment, a támadásokat is sikerült egész tudatos szintre hozni a figurák révén, megtanultuk, hogy egy mérkőzést a sírból is vissza lehet hozni, és hogy az utolsó másodpercekig higgadtnak kell maradni.

Képek
Terembura-2008

A versenyen rész vett játékosok
Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Hegedűs Réka, Josh, Kecskés József, Kovács Gergely, Major Patrik, Poór László, Szathmáry Zsolt, Szűcs Valentin, Tóth-Nagy Éva, Vida Péter
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees