2008 Wild Wild West
2008. június 28-29. - Sveta Nedelja - WWW
Volt egyszer egy vadnyugat

A Wild Wild West névre keresztelt, Zágráb közelében szervezett verseny volt talán a FreeBees eddigi történetének legemlékezetesebb tornája. A Mali Dim csapata az első horvátországi rendezésű ultimate bajnokság tiszteletére olyan ötletes versenyt hozott össze, amiről túlzás nélkül, csak pozitívumokat lehet elmondani.

A tornára kilenc csapat adta le a nevezését, és egy pick-up team létrehozásával alakult ki a tízes mezőny, amelyben horvát, osztrák és szlovén csapatok mellett egyetlen magyarként jelent meg a FreeBees. Ráadásul mi voltunk azok, akik a legnagyobb távolságról érkeztek Sveta Nedelja (Strmec) városába, amely Debrecen-Józsához hasonló kis melléktelepülése a horvát fővárosnak. Másik szempontból is rekorderek voltunk, ugyanis nekünk volt a legkevesebb cserénk, hiszen heten, mint a gonoszok vágtunk neki a vadnyugati kalandnak. A hét mesterlövész név szerint: Érsek Eastwood Kitti, Vladár Sólyomszem Mariann, Fodor Bőrharisnya Dániel, Veres Billy the Kid Balázs, Fodor Chico Péter, Szat Winnetou Zsolt, Fodor Lucky Luke László. Sőt az első két meccset egyetlen lánnyal kellett lejátszanunk, mert Kitti a pénteki diplomaosztója után csak szombat hajnalban tudott útra kelni. Mariann azonban a nagy hőségben igazi western hősként bírta a gyűrődést, és kezdett hozzászokni a játékstílusunkhoz.

Az első játéknap nagy debreceni győzelmet és egy vereséget hozott, amit a későbbi győztes Mali Dimtől szenvedtünk el. Megismerkedtünk viszont egy új csapattal Mariborból, akiknek ez volt az első megmérettetésük. A Cosmo Disc névre hallgató kis csapat nagyon szimpatikus volt, és olyan lelkesek voltak, hogy biztosra vehetjük, a jövőben is összefutunk még velük. Az ultimate mellett a szervezők egy mini disc golf versenyt is összehoztak, amire minden csapatból egy fiú-lány párost kellett indítani. Tőlünk Mariann és Peti nevezett a golfozásra, és olyannyira jól szerepeltek, hogy legyőzték mindegyik ellenfelüket, és a vasárnapi eredményhirdetésen őket is ünnepelhettük. A napnak volt még egy fénypontja, a rookie all stars csata, ahol a két ötcsapatos pool képviseletében két válogatott mérte össze a tudását. Tőlünk Balázs és Kitti került be a nap utolsó derbijébe.

A gálamérkőzés után az egész tábor együtt vonult át a bulinak is helyet adó Fort Apache nevezetű vendéglőbe. Az induláskor szinte mindenki beöltözött valamelyik indián törzs vagy cowboy kolónia színeibe, és az utat az őslakosok és a telepesek fegyveres összetűzései közepette kellett megtennünk. Az apacs erődházba érve Dani már annyira ki volt éhezve, hogy a saját fivéreit kezdte megskalpolni, Kitti közben mindenre tüzelt, ami csak megmoccant, vagy világított, vagy csak úgy ott volt, Balázs pedig megölte a környék legvadabb bikáját. A fejedelmi lakoma után, még táncolni is volt erőnk, amihez a jóféle Wild Wild West koktél is hozzájárult egy cseppet.

Másnap aztán elég nehezen indult a nap. Az elődöntőbe jutásért az ősi rivális Vertigo csapatát kellett legyőznünk, ami szokás szerint nem ment olyan egyszerűen. Megint idegtépő utolsó ponton múlt a mérkőzés, de annak ellenére, hogy sok-sok hibával, elég álmosan játszottunk, azért megdolgoztunk a legjobb négybe jutásért, és megérdemelten mentünk tovább. A döntő küszöbén a Frizmi erősebb alakulatát kaptuk ellenfélnek, és a nap legádázabb meccsén kaptunk ki tőlük, de nem adtuk könnyen a bőrünket, annyit kellett futniuk a szlovénoknak, hogy ezt a küzdelmet biztosan emlegetni fogják, ahogy Dani is, mert jó kis görcsöt kapott a combja a meccs hajrájában. A vesztett csata után a pálya mellett felállított kis medencében hűsítettük magunkat, és próbáltunk valami okosat kitalálni a kisdöntőre, ahol a Frizmi B várt ránk, mert a délutáni vonatot két embernek el kellett érnie, így csak öten maradtunk a nap legmelegebb időszakra. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, bemutattuk a nap legpontosabb támadását, de a végére felőrölt minket a nagy meleg, és az ellenfél türelmes játéka. Sajnos többet hibáztunk mint ők, vagyis be kellett érnünk a negyedik hellyel.

Mindent összevetve nagyon szépen játszottunk, igazi érett játékot produkált a csapat. Természetesen nem volt hibátlan, amit a pályán mutattunk, de azzal együtt, hogy van miben fejlődni, büszkék lehetünk, mert nem adtuk fel még vesztettnek tűnő helyzetben sem. A lányoknak külön dicséret, hisz majd mindegyik mérkőzést végig kellett játszaniuk, és még az utolsó meccsen is keményen odatették magukat! Balázsnak és Daninak is elismerés, akik a rekkenő hőségben is rengeteget futottak!

A torna végén egy nagyon jó hangulatú záró ceremónián meghallgattuk a versenyre írt country dalt, ami első sorban a Mali Dim csapatkapitányának szólt, de lassan a torna himnuszává nőtte ki magát. Aztán elindultunk Magyarország irányába, hogy Siófokra érjünk a spanyol-német EB döntő kezdésére, de egy elhibázott autópálya elágazás miatt rossz irányba fordultunk, és mire észrevettük a tévedést már jócskán késésben voltunk. Azért a döntő egyetlen góljára megérkeztünk, és a vacsora közben frizbisekből átalakultunk szurkolókká. Az éjszaka közepén még sátrat is állítottunk a kempingben, és a Balaton partján félálomban elkezdtünk hullócsillagokra vadászni.

Hétfőn aztán csobbanással kezdtük a napot, és kifejlesztettünk egy vízi ötszázazásnak keresztelt játékot, amelynek egyetlen szabálya az, hogy nincsenek szabályai. Napközben lazítottunk még, és délután megint nyakunkba vettük a pisztolytáskát, nyeregbe szálltunk, és útra keltünk hazánk, a szelíd kelet irányába.

Képek
WWW-2008

Csapatunkat alkották
Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Szathmáry Zsolt, Veres Balázs, Vladár Mariann

Résztvevő csapatok
FDK Zagreb Sherifs (CRO)
FDK Zagreb, Cowboys (CRO)
FDK Zagreb, Indians (CRO)
Frizmi (SLO)
Frizmi (SLO)
Vertigo (SLO)
Cosmo-Disc (SLO)
FreeBees Debrecen (HUN)
Beary Bears (AUT)
PickUp Team
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees