2009 BUB 1. forduló
2009. április 25. - Budapest - BUB
Debrecen a Budapest Bajnokságon

Bár jó néhány éve frizbizünk, mégis egészen 2009. április 25.-ig nem vettünk részt Budapesti versenyen. Ennek oka egyszerűen az, hogy a fővárosban nagyon ritkán rendeznek tornát, hacsak a kezdő frizbisek rendezvényeit ide nem soroljuk. A Budapest Bajnokság is elsősorban a helyi csapatoknak szólt, és nem a vidéki alakulatoknak. Dacára ennek Tatabánya és Markaz mellett mi is leadtuk nevezésünket.

A csapat nagy része péntek este érkezett meg Újpestre, ahol a fogyilakban összeütöttünk egy pofás kis vacsorát, amit a nyíradonyi OB mérkőzéseinek elemezgetése közben bepakoltunk a helyére, azaz a sörök alá. Miután korgó gyomrunkat elhallgattattuk, kiderült, hogy Ádám, a legfrissebb csapattársunk elvetemült Barátok közt rajongó, és már csukott szemmel is le tudja tölteni a szappanopera legújabb részét az internetről. Ennek tanúbizonyságát is adta, vesztünkre, mert meg kellett tudnunk, hogy Miklós és Nóra haragszik Magdi anyusra meg Kálmánra, mert Tildát és Mónikát nem avatták be Vili bácsi régóta szövögetett terveibe, amiről még Klaudia sem tudott, mert Lacit bezzeg volt mersze felhívni éjnek évadján! Egyszóval hiperizgalmakat éltünk át. Alig tudtuk álomra hajtani a fejünket, főleg Tomi, de lehet, hogy az ő esetében inkább a szunyatársai voltak a ludasok. Mindenesetre szegény Gombát viselte meg a legjobban az éjszaka, aki reggel úgy ébredt, hogy a nyaka felmondta a szolgálatot, és kizárólag kétirányú mozgásra volt hajlandó, felfelé és lefelé. Ha már oldalra kellett fordulnia, akkor szegény gyépés Gombás Andrásnak csípőből kellett indítania a mozdulatot, ami mondjuk a frizbi pályán eléggé lekorlátozza a lehetőségek tárházát.

Reggel aztán elindultunk a város talán legszebb pontjára, a Margitszigetre. Átsétáltunk a Duna felett, elhaladtunk a Zenélőkút és a halastavak mellett, majd sok-sok fűben heverésző és kikapcsolódó népek között baktattunk a Nagyrét felé. Amikor megérkeztünk, már javában ment a korongozás, így mi is diszket ragadtunk, és elkezdtünk melegíteni. Elsőként az ELTE csapatával meccseltünk, és igyekeztünk ráhangolódni a versenyre, meg egy kicsit összecsiszolódni miközben megérkezett a régen látott Kecsó koma és Vida Peti is. Aztán Markazzal játszottunk, végül az utolsó csoporttalálkozón a Lol ellen léptünk pályára. Mindegyik mérkőzésen arra törekedtünk, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, főleg az újoncaink, akik ki is tettek magukért rendesen. Csoport másodikként jutottunk tovább, így a Gyerejóleszt kaptuk ellenfélnek az elődöntőben, ami döcögősen indult ugyan, de a végére jelentős előnyt sikerült összekorongozni. A döntőben megint a Lollal kerültünk szembe, és megpróbáltunk visszavágni a csoportmeccsek során elszenvedett vereségért. Végül nem sikerült a bravúr, de azért megizzasztottuk az elég erős sorral felálló hazaiakat, és emelt fővel hagyhattuk el a pályát, amiben Dani vetődéseinek és V.Peti longjainak nagy szerepe volt. Hogy mennyire komolyan vettük a játékot, azt Balázs begörcsölt combja bizonyította a legjobban, aki az utolsó percig fullextrás védekezést nyomott.

Hasznos kis torna volt. Kicsit jobban megismerkedtünk Ádámmal, aki pályára lépett élete első versenyén, Tomi és Fanni megint szerzett egy kis tapasztalatot, ráadásul azt is megérezhették, milyen egy döntőben játszani, Kecsó újra ott volt a csapatban, sőt a döntő után megjelent Szaki is, és a legfontosabb, hogy mindenki kapott elég játéklehetőséget. Sok ilyen kellene még!

Miután a csapat nagy része hazaindult, este útra keltünk Kingivel és Patyákkal, hogy felfedezzük a pesti estet. Kajáltunk egy nagyot a Szerájban, aztán a Morisson’s 2-ben leöblítettük a déli ízeket, amit aztán V.Peti, Kata és Szusi társaságában Chachacha teraszán le is táncikáltunk. Budapest, Margitsziget, frizbi, ezüstérem, napsütés és buli, nem volt túlságosan rossz!

Csapatunkat alkották
Fodor Dániel, Fodor László, Gombás Péter, Hajdú Fanni, Kecskés József, Major Patrik, Oláh Ádám, Tőzsér Tamás, Veres Balázs, Vida Péter

Szurkolók
Homolay Kinga, Sebestyén Zsuzsa (aki ezúttal az AMB női csapatot erősítette)

Végeredmény
1. LOL (Budapest)
2. FreeBees (Debrecen)
3. Gyerejólesz! (Budapest)
4. Turul Team (Tatabánya)
5. Hallodigaz-e? (Budapest)
6. Markaz Ultimate Frisbee (Markaz)
7. AMB (Budapest)
8. ELTE (Budapest)
9. Diszkpintyek (Budapest)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees