2010 OB 2. forduló
2010. augusztus 1. – Ózd – OB 2. forduló

Röviden, lehoztuk a második fordulót is. Kicsit bővebben, brutális melegben minden ellenfelünknek sikerült fölébe kerekedni úgy, hogy a csapat megint nagyon szép, látványos játékot produkált.

A banda már szombaton megérkezett Ózdra. Kitti a Lol vegyes csapatát erősítette a coed bajnokságon, miközben néhányunk kipróbálta a helyi strandot, a többiek pedig késő délután érkeztek a tett helyszínére. Este szövetségi ülés és bang bajnokság tette teljessé a napot, aztán rápihentünk a másnapi versenyre.

A torna szokott módon, döcögősen indult, az első, UFÓzd elleni meccsen ugyanis még keresgélni kellett a helyünket a pályán, és sokat dadogott a kezünkben a korong. Ennek megfelelően jó szorosan alakult az eredmény, és az első debreceni pont után, Szityóék átvették a vezetést, amit egészen a meccs végéig őrizgettek. Amikor az idő lejártát jelző automata-szabi hangot meghallottuk, az állás 4-4 volt, és a kiélezett helyzetben számolatlanul jöttek a turnök. Aztán F.Peti egy bazi nagy vetődéssel lefülelt egy passzt, és végre sikerült zónába juttatni a korongot. Győzelemmel tudtuk tehát kezdeni a versenyt.

A csoportban még a Gyerejólesz csapatával mérkőztünk, akiknek nem engedtünk egy pontot sem, és igyekeztünk a különböző elfutásokat gyakorolni. Ezzel meg is volt csoportelsőség, ami azt jelentette, hogy a Lol kaptuk ellenfélnek az elődöntőben. Gáborék egy tanulós, több új embert is felvonultató csapattal érkeztek, azaz a nagyobb tapasztalat ezúttal a mi oldalunkon volt. Az eredmény és a játék képe ennek megfelelően alakult. Intenzív védekezés, sokpasszos játék, rövid és hosszú elfutások váltogatták egymást. A végére 5-6 pontos különbség alakult ki, így Markaz után újra döntőzhettünk, és a Halloddal kellett farkasszemet néznünk.

A döntő előtt volt időnk kicsit szusszanni, amire a nagy melegben szükség is volt. Aztán kezdetét vette a finálé, amiben a két csapat nyílt sisakkal igazi ultimatet produkált. Látványos passzok és védekezések váltották egymást, amit néhány hívás tett még színesebbé. A csapat magabiztos, határozott játékot mutatott, és védekezésben sokkal jobban teljesítettünk a pestieknél. Fokozatosan növeltük az előnyünket , és a meccs háromnegyedéig domináltuk a játékot. Mindenki igyekezett kihozni magából a maximumot, azért a végére szépen el is fáradtunk. Az előnyünk szerencsére már elég biztos volt az utolsó percekre, így bár a capjátékban még a Hallodnak sikerült két pontot fognia, mi higgadt támadással megszereztük az utolsó gólt, és a 10:7-es állás azt jelentette, hogy a bajnokságban második alkalommal is sikerült a lehető legtöbb pontot begyűjteni.

Az eredményhirdetés után aztán gyorsan összepakoltunk, hogy legyen egy kis időnk Marika néni húslevesével kényeztetni a gyomrunkat. Igazi ínyencség volt és nem kis erőt adott az előttünk álló visszaútra. Nándi, Ancsa és Peti megpróbált még minket rávenni egy kis lapítózásra, de szerencsére megúsztuk a kínzást, de tartok tőle legközelebb nem leszünk ilyen mázlisták. :)

Kitti, emberfeletti teljesítményt nyújtott azzal, hogy szinte az egész napot, sőt hétvégét végigjátszotta, hiszen a szombati lolos besegítés után vasárnap a leánycsapat kapitányaként felváltva teljesített a HUNtimateben és a FreeBeesben. Ádi mind védekezésben, mind támadásban óriásit alakított, és nagyon látszott rajta a fejlődés és a motiváltság. Balázs hosszúi, és Dani védekezései megint élményszámba mentek, Tomi újra tanúbizonyságát adta bátorságának és elszántságának, és nem hagyta magát elnyomni a nagyobbak által. Szat fokozatosan törekedett legyőzni az erőnléti hátrányát, és a fogát összeszorítva küzdött. Gomba a gyorsaságával járult hozzá az eredményhez, Peti pedig igazi admirálisként vezette a támadásokat és a védekezést, miközben megvillantott egy-két hosszút, és leugrást. És ami a legjobban tetszett, az a folyamatos buzdítás volt, amiből mindenki maximálisan kivette a részét. Bazi jo volt! Ahogy V.Peti kérte, lehoztuk!

A fordulóban részt vett csapattagok:
Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Oláh Ádám, Szathmáry Zsolt, Tőzsér Tamás, Veres Balázs
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees