2010 Gyöngyös
2010. november 21. - Gyöngyös
Gyöngyösi győzelem

A markazi csapatnak köszönhetően került megrendezésre az első gyöngyösi teremfrizbi verseny. A város sportcsarnoka príma helyszínnek bizonyult. A kertes házak között megbúvó, egyszerű külsejű sátortetős épület korszerű pályát, igényes lelátót, és kulturált öltözőket takart. Bizonyítva az örök igazságot, hogy a külcsín nem minden.

A verseny családias hangulatban, hét magyar csapat részvételével zajlott. Mi hat fős különítménnyel érkeztünk, öt fiúval és egy szem leányzóval. Mint a legtöbb csapat, mi is jó gyakorlási lehetőségként tekintettünk az egynapos tornára, már csak azért is, mert a nyíradonyi teremfrizbi OB óta nem játszottunk teremben. Ez érezhető is volt az első két, Hallod és Bolka elleni meccsünkön, ugyanis sokszor nem találtuk a helyünket a szűk térben, és hajlamosak voltunk túl hosszú vagy túl gyors passzokat dobni, ráadásul a kemény talajhoz is hozzá kellett szokatnunk magunkat. A mérkőzéseken elsősorban a régebben a tanult elfutásokat illetve egy-két új taktikát gyakoroltunk, és az elődöntőre már egész folyamatos játékot sikerült produkálni a GyJL ellen. A gyors korongjáratásra, és az erőltetett swingjátékra szükség is volt, ugyanis a döntőben a rutinos rókákkal felálló Hagymás Babbal kerültünk szembe. A finálé igazán szorosan alakult. A csapatok végig felváltva szerezték a pontokat, ám a végére nekünk jött ki jobban a lépés, és sikerült megőrizni az előnyünket, így Gyöngyös bajnokaként hagyhattuk el a pályát.

A tornán találkoztunk a Lol utánpótlással, akiken bár látszik, hogy nem rég kezdték a korongozást, de baromi gyorsan fejlődnek, és hamar komoly erősítést fognak jelenteni a budapestiek számára. A Gyerejólesz! is egyre érettebb játékot produkál, vagyis azzal számolhatunk, hogy egyre színvonalasabb lesz a magyar mezőny.

Csapatunk tagjai voltak
Bíró Eszter, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Tőzsér Tamás, Veres Balázs

Végeredmény
1. FreeBees
2. Hagymás Bab
3. Gyerejólesz!
4. Hallodigaz-e?
5. MUF
6. Bolka
7. Lolka

Mérkőzéseink
FreeBees - Hallodigaz-e?: 9-5
FreeBees - Bolka: 8-5
FreeBees - Gyerejólesz: 9-5
FreeBees - Hagymásbab: 8-7
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees