2010 WinterCEL
2010. december 12. - Győr - WinterCEL
Győri fagyos frizbifutam

A 2010-es frizbis évadot egy különleges szabadtéri versennyel zártuk. Győrben vettünk részt egy nemzetközi "fagyos-korong" bajnokságon. Igazi farkasordító hideg volt, de mint oly sokszor az év során, ezúttal is sikerült a döntőig jutnunk.

Szombat délután egy átdolgozott/tanult napot követően indultunk útnak Budapest irányába. A kétórásra tervezett utunk jócskán meghosszabbodott az erős havazás miatt, így 22:00 körül érkeztünk meg Rékához és Szathoz, akik megosztották velünk a hajlékukat, sőt a vacsorájukat is, amiről csak később derült ki, hogy a spagetti olyan fűszeresre sikerült a szicíliai tűzhányó paprikának köszönhetően, hogy kétszer csípett... az emésztőrendszer mindkét végén. :)

Másnap kora reggel vágtunk neki a Budapest-Győr távnak, hogy a jeges úton időben megérkezzünk az első mérkőzésre. Valamivel hamarabb érkeztünk a tervezettnél, ezért még egy Bang parti is belefért a melegítés előtt, amire ezúttal fokozottan ügyelnünk kellett, hogy az izomzatot, és a izületeket hozzászokassuk a fagypont körüli hőmérséklethez. Az első meccsen az osztrák Foundationnel néztünk farkasszemet, és bizony nem sok esélyt adtunk nekik. Néhány gyors támadással hamar tisztességes előnyt szereztünk, és amikor az ellenfél megpróbált felzárkózni nagyon kemény védekezéssel válaszoltunk a támadásokra. Handblokkok, halászó korongszerzések és leszedett távoli passzok váltogatták egymást, a támadásokat pedig rendre ponttal fejeztük be. Végül a 15-ös pontlimitet is elértük a lefújás előtt, azért hamarabb húzódhattunk be a meleg öltözőbe.

A második mérkőzést a Cosmodisc ellen vívtuk, és a csere nélkül kiálló szlovénok nagyon jól tartották magukat a derbi feléig, onnan viszont jött megint a határozott védőmunka, és a látványos szerelések, így az eredményjelző ezúttal is jelentős különbséget mutatott az utolsó pont befejezésekor. De le kalappal a Cosmo játékosai előtt, 50 perc csere nélkül nem semmi! Az utolsó csoportmeccsünkre egy forró zuhannyal hangolódtunk. A meggémberedett ujjaknak és a hidegben görcsbe álló izmoknak nagyon jól jött a gőz és a lazítás, de hamarosan újra ott kellett állnunk a pályán, hogy a rendező csapattal mérkőzzünk. A LOL a szokott gyorspasszos, kombinatív játékát hozta, és védekezésben is rendesen pörögtek a pestiek. A derbi közepén 6:5-ös állásnál egy maratoni hosszúságú pont bizonyult a fordulópontnak, onnan ugyanis fokozatosan nőtt a pontkülönbség a két csapat között. A képhez azért hozzátartozik, hogy a LOL soraiban megint ott volt néhány kezdőbb fiatal játékos, akik bár most még hibáztak a kiélezettebb helyzetekben, de hamarosan beérnek, és rengeteg borsot törnek majd az ellenfelek orra alá.

Hibátlanul zártuk tehát a csoportmeccseket, és az elődöntőre készülhettünk. Az öltözőben nyújtás közben a "három tenor", vagyis Dani, Ádi és Babu adott elő az olasz zenei repertoárjukból. A performanszok közül a Con Te Partiro már-már a csapat himnuszává nőtte ki magát, de pavarottiztak is egy sort, úgyhogy lelkünkben magasztos érzésekkel futottunk ki a fagyos műfűre a Hallod elleni elődöntő előtt. Ezen a meccsen már nagyon érződött a fáradtság, és az egész napos hidegérzet okozta kimerülés. Ennek ellenére hoztuk a kötelezőt, vagyis bejutottunk a döntőbe, sőt eközben a női mezőnyben Kittiék is kiharcolták a döntőbejutást a CiCi Catch csapatával. A lányok egy nagyon szoros, igazi presztízsmérkőzésnek számító összecsapást játszottak a Bambival, és végül 6:3-ra bizonyultak jobbnak.

Minden FreeBees játékos döntőre készülhetett tehát a nap végén, bár egyetlen porcikánk sem kívánta, hogy még egyszer felhúzzuk a stoplist és bemelegítsünk. Kittiék ezt úgy oldották meg, hogy az elődöntő után azonnal elkezdték a finálét. A jégesővel tarkított meccset ugyan elvesztették a LayD's ellen, de helytálltak becsülettel, sőt a második helyezés mellett a legsportszerűbb csapatnak járó spirit díjat is kiérdemelték. A verseny legutolsó meccséről sajnos mi is vesztes félként jöttünk le a pályáról, és az Outsiterz ellen az eredményjelző elég nagy különbséget mutatott annak ellenére, hogy a félidő környékén még sikerült egy pontra felzárkóznunk. Sérülések miatt sajnos Danit és Lacit is nélkülöznünk kellett a derbi utolsó 20 percében, és két játékos kiesése túl nagy hátránynak bizonyult. Összegezve, a szlovákok megérdemelték a győzelmet, mert végig stabilan dobtak az erős szélben is, sőt a zónavédekezésük is jól működött. Szépen játszottak, azt meg kell hagyni, bár a kényes helyzeteket azért elég furán kezelték.

Azonban nekünk sem volt okunk csüggedni az elvesztett döntő után, hisz az egész torna alatt végig példaértékű védekezést produkáltunk, és támadásaink is tudatosak és látványosak voltak. Külön élményszámba mentek Peti vetődős védekezései, Babu blokkjai, Adi long leszedései, Szat önfeláldozó mentései, Gomba futóteljesítménye, és ahogy Dani bejátszotta és bejátszatta az egész pályát. Ádáz volt, ahogy maga a 2010-es esztendő is.

Résztvevők: Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gombás Péter, Oláh Ádám, Szathmáry Zsolt, Veres Balázs

Gregor Péter, a LOL elnökének szavai:
Fasza, hogy itt voltatok olyan messziről, a Cívis Városból! Gratulálok a tornán való szereplésetekhez! Az egymás elleni meccsünkhöz meg annyit, hogy gratula a győzelemhez, egyértelmű volt. A közepén lévő lelki gödörből jól kijöttetek, jó a csapategységetek.

Mérkőzéseink:
FreeBees-Foundation: 15-7
FreeBees-Cosmodisc: 11-6
FreeBees-LOL: 11-5
FreeBees-Hallodigaz-e?: 13-5
FreeBees-Outsiterz: 7-13

Végeredmény:
Open
1. Outsiterz
2. FreeBees
3. Cosmodisc
4. Hallodigaz-e?
5. Foundation
6. LOL
7. FDKZ
8. Apridoj (Spirit díj)

Női
1. LayD's
2. CiCi Catch (Spirit díj)
3. Bambi
4. Box
5. Chicks with Disks
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees