2011 CTD
2011. január 8-9. – Hajdúböszörmény – Can Touch Disc
MC Hammer time

Csapatunk eddigi legnagyobb vállalkozása volt a hajdúböszörményi nemzetközi verseny lebonyolítása, melynek ötlete először a 2010-es open szabadtéri országos bajnokság utolsó fordulóján vetődött fel. A tornát kezdetben az ózdi HOTRF elmaradása miatt megüresedett novemberi időszakra terveztük, de az idő rövidsége miatt a január eleje lett a befutó. Atka és Ádi bevetették böszörményi ismeretségüket és elindultak a rendezvény előkészületei, aminek az eredménye egy profi módon lebonyolított, jó hangulatú verseny lett.

A tornának több különlegessége is volt. Előzetesen 6 ország 16 csapata adta le nevezését, ráadásul nagyrészt olyan frissen alakult klubokat sikerült megmozgatni, akik bár a kelet-európai régióba tartoznak, nem sokat tudtak még egymásról. Most először küzdhettek ugyanazért a kupáért ukrán, román, szlovák, lengyel, osztrák és magyar csapatok. A nagy létszám miatt úgy határoztunk, hogy a verseny két helyszínen fog zajlani, így a Bocskai István Általános Iskola és a Városi Sportcsarnok közösen adott végül otthont a viadalnak.

Amennyire lehetőségeinkből és erőnkből tellett, igyekeztünk a versenyzők számára a legszínvonalasabb feltételeket teremteni. Kiemelten fontosnak tartottuk az érkező vendégek információval való ellátását, ezért készítettünk egy kiadványt, amelynek elsődleges célja az volt, hogy a résztvevőket bemutassuk egymásnak. A legfontosabb eredmények mellett egy-egy rövid leírással jellemeztük a csapatokat, és a kiadványt olvasgatva magáról a tornáról és Hajdúböszörményről is sokat meg lehetett tudni. A péntek estétől folyamatosan érkező csapatok tehát már attól a pillanattól elkezdhették a sporttársakkal való ismerkedést, hogy betették a lábukat a szálláshelyre és elintézték a regisztrációt.

A küzdelem szombat reggel vette kezdetét. A 4 csoportba sorolt 16 csapat elfoglalta helyét a 2 teremben, és 9:00-tól egészen estig kergette a korongot. A csoportmeccsek után a selejtező keresztmérkőzések, majd a felső és alsó ház párharcai zajlottak. A nap végén vacsorával, és házi készítésű süteménnyel kedveskedtünk a játékosoknak, majd egy kiadós buli vette kezdetét, ahol a zene, tánc és korongkorsó bajnokság várta a csapatokat. A korongos, szívószálas sörivó versenyt a lengyel kollegák nyerték, majd a tánctéré lett a főszerep, később pedig mindenki vidám hangulatban tért nyugovóra a hosszú nap végén.

Néhány óra múlva aztán megint a frizbié volt a főszerep, hisz a csapatoknak hátra volt még két mérkőzése, hogy döntsenek az erőviszonyokról. A torna döntőjét végül az osztrák JJRR és a lengyel Spirit on Lemon vívhatta. Bár az összecsapás háromnegyedénél már biztosnak tűnt az osztrákok győzelme, már 5 ponttal vezettek, a lengyelek egy hatalmas hajrával döntetlenre hozták az eredményt a játékidő lejártára, így a mindent eldöntő pont következhetett. A pattanásig feszülő idegek csatáját végül az osztrákok nyerték, akiknek ez volt történetük első külföldi tornagyőzelme. A dobogó alsó fokára a Hallodigaz-e? állhatott fel, akik az ukrán Red Lions csapatánál bizonyultak jobbnak a bronzmérkőzésen. Külön díjaztuk a legsportszerűbb csapatot, és ezúttal a budapesti LOL érdemelte ki a megtisztelő Spirit of the Game titulust. A versenyzők szavazatai alapján a verseny legértékesebb játékosa pedig a román Adrian Pasalega lett.

A körülbelül azonos erősségűre tervezett debreceni csapatok a középmezőnyben végeztek (az 5., 6. és 8. helyet sikerült megszerezni). Az igazán fontos eredmény azonban az volt, hogy a három új csokonais igazolásunk (a két Viki és Judit) rengeteg tapasztalatot szerezhetett az ultimateről és a tornaszervezésről egyaránt. Sokat köszönhetünk az ózdi kollegáknak (Szabi, Pepe, Sanya, Szityó, Csüli), valamint Tamásnak is, akik nélkül sokkal nehezebb dolgunk lett volna minden téren. Végül nagy elismerés a szervezésben résztvevőknek, mert a rendezvény lebonyolítása igazi csapatmunka volt, aminek az eredményére igazán büszkék lehetünk!

Csapataink tagjai voltak: Debreczeni Judit, Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Gombás Péter, Horváth Szilveszter, Oláh Ádám, Oláh Attila, Oláh Sándor, Poór László, Sebestyén Zsuzsa, Seregi Viktória, Szabó Máté, Szabó-Barla Tamás, Szathmáry Zsolt, Szűcs Viktória, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Trócsányi Szabolcs, Veres Balázs

Végeredmény - SOTG pont
1. JJRR (Kirchberg an der Raab) - 14,00
2. Spirit on Lemon (Sosnowiec) - 11,40
3. Hallodigaz-e? (Budapest) - 12,00
4. Red Lions (Lviv) - 11,50
5. Díszkanál (Debrecen) - 11,83
6. FreeBees (Debrecen) - 13,14
7. Morthens (Trnava) - 13,57
8. Fakanál (Debrecen) - 14,29
9. krakUF (Krakkó) - 12,00
10. MUF (Markaz) - 12,43
11. LOL (Budapest) - 14,60
12. Gyere-gyere-gyere (Budapest) - 13,14
13. Jóóóóóóóóóóóóó (Budapest) - 14,50
14. First Date (Kassa) - 12,17
15. Soimii Patriei (Kolozsvár) - 12,83
16. Szegedi Egyetemi Frizbi Klub (Szeged) - 13,33

Spirit of the Game: LOL
MVP: Adrian Pasalega
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees