2011 Terem OB
2011. április 2-3. - Nyíradony - Terem OB
VIII. Open és II. Női Terem Ultimate Országos Bajnokság

Április első hétvégéjén zajlott le a II. Női és VIII. Open Terem Ultimate Országos Bajnokság. A Nyíradonyban megrendezett versenyen ezúttal budapesti, debreceni, markazi, ózdi, tatabányai és szegedi csapatok küzdöttek a női és open bajnoki címért.

A bajnokság szombati csoportmérkőzésekkel kezdődött, amely a korábbi évektől eltérően úgy zajlott, hogy a nevezett csapatok délelőtti és délutáni csoportba kaptak besorolást. Ennek köszönhetően a csapatok mérkőzései sűrűbben követték egymást, és kevesebb volt a várakozási idő, mintha egész nap ment volna a játék. A délutáni csapatoknak így elegendő volt csak szombaton érkezni, a délelőttösöknek pedig lehetősége nyílt részt venni egy rövid túrán, amely Nyíradony egyik nevezetességéhez, a gúti templomromhoz vezetett. Az esti közös vacsora során a csapatok felmérhették, mennyire ismerik az ultimate szabályait, ugyanis minden gárda kapott egy 12 pontból álló tesztet, melynek megoldására 20 perc állt rendelkezésükre. A napot aztán egy csocsózós, biliárdozós, táncolós éjszaka zárta.
A vasárnapot egy másfélórás női edzés nyitotta, majd ezt követően zajlottak a keresztmérkőzések és helyosztók. A női döntőben a markazi suhanaMUF a debreceni Fakanállal találkozott. A mérkőzés a csoportmeccsekhez hasonlóan a markaziak győzelmével ért véget, így első tornagyőzelmüknek örülhettek a Gyöngyös melletti város frizbisei. Az open mezőnyben a debreceni FreeBees és a budapesti OldLOL mérkőzött az aranyért. Az izgalmas meccsen végül a cívisváros csapata érdemelte ki a bajnoki címet, ezzel a szabadtéri ultimate bajnoki kupa után a terem ultimate serleg is Debrecenbe került. A játékosok szavazatai alapján a torna legsportszerűbb női alakulata a Bambi lett, míg open mezőnyben a MUF kapta a Spirit Of The Game díjat.

A bajnokság utolsó mérkőzése előtt az ország legifjabb frizbisei is bemutatkoztak. A FreeBees utánpótláscsapata, azaz a debreceni Lilla Téri Általános Iskola diákjai egy rövid mérkőzésen mutatták meg, hogy az elmúlt hónapokban milyen sokat fejlődtek a sportban, és milyen ügyesen kezelik a korongot. A bajnoki küzdelmek mellett a csapatok az Ultimate Tippmix névre keresztelt játékban is kipróbálhatták magukat, melynek keretében fogadásokat köthettek a többi csapat mérkőzéseire. A tippelésben az OldLOL bizonyult a legjobbnak, mivel a képzeletbeli indulótőkét ők fialtatták meg leginkább. A rendezvényt egy kiállítás tette még érdekesebbé, amelyen a résztvevő csapatok a legbecsesebb kupáikat, érmeiket, ajándéktárgyaikat és legérdekesebb fotóikat állították ki.

Az országos bajnokság tehát megint jó színvonalú mérkőzéseket, és érdekes hétvégét hozott a résztvevőknek és az érdeklődőknek, méltóképpen lezárva ezzel a teremszezont.

Képek: Terem OB 2011
Video: Ifi bemutató mérkőzés
Média: dehir.hu 1. és dehir.hu 2.

Open bajnokság végeredménye
1. FreeBees (Debrecen)
2. OldLOL (Budapest)
3. KakaÓzd (Ózd)
4. Apridoj (Tatabánya)
5. Hallodigaz-e? (Budapest)
6. Lolka (Budapest)
7. Gyerejólesz! (Budapest)
8. Hallodigaz-e? 2. (Budapest)
9. MUF (Markaz) - SOTG
10. USC Szeged (Szeged)
11. SZUFLA (Szeged)

Női bajnokság végeredménye
1. suhanaMUF (Markaz)
2. Fakanál (Debrecen)
3. Bambi (Budapest) - SOTG
4. Gyerejólesz! (Budapest)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees