2010 Terem OB
2010. március 6-7. - Nyíradony - Terem OB
VII. Open és I. Női Terem Ultimate Országos Bajnokság

A 2010-es bajnokság különlegessége az volt, hogy egyszerre kerültek lebonyolításra az open és a női kategória küzdelmei. Mivel a női csapatok külön bajnokságban döntötték el a bajnoki cím sorsát, ezért az open csapatok létszáma a korábbi években megszokottnál alacsonyabb volt (hét csapat). Így azonban igazi bajnokságként lehetett lebonyolítani a versenyt, és minden csapat megmérkőzhetett minden ellenféllel, majd a körmérkőzések során kialakult sorrend határozta meg a helyosztók párosítását.

A döntőben végül a Hallodigaz-e? és a tatabányai-markazi vegyes csapat, a Turul-MUF találkozott egymással. A csoportmeccsek alatt egyértelmű hallodos előny a fináléban nem érvényesült, köszönhetően a Turul-MUF higgadt játékának, azonban a rutin végül győzedelmeskedett a fiatalos lendület felett, és a budapestiek veretlenül fejezték be a versenyt. Ezzel visszahódították az első három esztendő során már háromszor elnyert bajnoki serleget.

A dobogóra a címvédő Lolkának sikerült még felkapaszkodni, miután a budapestiek 10:8-ra megnyerték az UFÓzd elleni bronzcsatát. A szervező debreceniek junior és szenior csapata is a középmezőnyben végzett, a sort pedig a rengeteget fejlődött Gyerejólesz! zárta.

Összegezve, az open bajnokság bár kis csapatszámmal, de közel azonos erejű csapatok között dőlt el, és nagy előrelépés, hogy útjára indulhatott a női bajnokság is.
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees