2011 Open OB
A IX. Open Ultimate Országos Bajnokság is három fordulón keresztül zajlott, és címvédőként vettünk részt a versenyben. Az első felvonásra Markazon került sor, majd Kecskeméten gyűlt össze a magyar ultimate közösség színe-java, a harmadik forduló pedig a Nagy Dobás keretein belül zajlott a női és junior OB mellett. Sikerült megóvni bajnoki címünket, és mellette női és junior kategóriában is szép eredményt értünk el.

1. forduló - Markaz - 2011. május 15.
Nagyon vártuk már az igazi szabadtéri szezon eljövetelét, és vele együtt természetesen az országos bajnokságot. A markazi hétvégére esett az egyfordulós koed OB is, és bár leányhiány miatt nem vehettünk részt hivatalosan a küzdelemben, azért lejátszottuk a meccseinket. Melegítésnek kiváló volt a szombati játéknap, és ha tétre menő derbiket nem is játszhattunk, igyekeztünk összerázódni, és készülni a másnapi megmérettetésre. A vasárnap kiadós esőzéssel indult, így a pálya felázása miatt nem mehettünk a pályára, és a versenyszervezők úgy döntöttek, hogy a csoportmeccseket lerövidítik. A felszabaduló időt a csapat bengezésre fordította, Gomba pedig nekilátott, hogy előkészítse a grillpartit, ami nem volt egyszerű, mert a nagy szélben nem akaródzott begyulladni a tábortűz. Azért délben mindenki jól belakmározhatott a madárlátta eledelből, és feltöltődve várhattuk a KakaÓzd elleni elődöntőt. Igazi tétmérkőzés volt, és az ózdi kollégák bemutatták, hogy hosszú kihagyás után sem szabad leírni őket. A végletekig kiélezett meccsből végül mi kerültünk ki győztesként, de ha fordítva alakul az eredmény, akkor sem lett volna okunk szégyenkezni, mert kiváló ellenfelünk volt. A döntőben a LOL legjobbjaival kellett farkasszemet néznünk, és nagy elszántsággal vágtunk neki a keménynek ígérkező meccsnek. Szép sorjában jöttek a pontok, és a finálé derekára, egész komoly előnyt sikerült elérni. Érződött azonban, hogy a lolos srácok nem fogják könnyen adni a bőrüket. A játékidő lejártára kissé el készültünk az erőnkkel, ők pedig még egy fokozattal rá tudtak kapcsolni, és nagy hajrát nyomtak a végére. Szuper izgalmas lett az utolsó néhány perc, de a csapatnak megint sikerült higgadtnak maradni, és megnyerni a rangadót.

2. forduló - Kecskemét - 2011. szeptember 11.
Kecskemétre készülve tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű megismételni a markazi bravúrt, épp ezért a rövid nyári szünet után igyekeztünk taktikailag és erőnlétileg is jó formába lendülni. Félig-meddig sikerült is időzíteni a formát, bár a csoportmeccsek alatt azért még keresgéltük a helyünket a pályán és a korongot a levegőben. Szép nagy létszámú csapattal érkeztünk, amire szükség is volt, mert Tőzsér Tomi és Fodor Laci a legkisebb "méhecskéket" trenírozta a nap folyamán, Gomba és Poppy eléggé kifáradt a hajnali vezetés miatt, Svarci pedig még nem volt 100%-os erőnlétében. Így azonban a lányoknak és a kezdőbbeknek is jutott játéklehetőség, és bizony szükség is volt a játékukra, hogy a tapasztaltabbak tartalékolni tudjanak az elődöntőre. Úgy alakult, hogy ezúttal már egyből a csoportmeccsek után összekerültünk a LOL elitcsapatával. Mivel még élénken az emlékeinkben élt a májusi összecsapás utolsó negyedórája, így arra törekedtünk, hogy az elsőtől az utolsó percig ugyanolyan lendülettel játszunk, és ne engedjük felzárkózni a zöldeket. Ezúttal sikerült megőrizni az előnyt a végjátékban is, így mi mehettünk a döntőbe, ahol a Hallodigaz-e? várt ránk. A megfiatalított budapesti alakulat nagyon taktikus és határozott játékkal rukkolt elő, ennek megfelelően végig fej-fej mellett haladt a két csapat, és ezúttal is végletekig kiélezett rájátszás következett, de 9:9-es állásnál mi támadhattunk, és nem hibázott a debreceni gépezet.

Nagy Dobás - Budapest - 2011. október 8-9.
Második alkalommal szervezte a Magyar Frizbi Szövetség a Nagy Dobás névre keresztelt eseményét, amely az open OB harmadik fordulója mellett ezúttal magába foglalta a női és a junior országos bajnokságot is. A kicsik és a hölgyek szombat délután küzdöttek körmérkőzéses formában a bajnoki címért, és a FreeBees mindkét kategóriában érdekelt volt. A lányaink az ózdiak amazonjaival kiegészülve indítottak csapatot, míg a Lilla téri srácokhoz a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium nyolcadikos tanulói csatlakoztak. Szép eredményt sikerült elérni mindkét versenyben, hiszen a kicsik ezüstérmet szereztek, míg a lányok a negyedik helyen fejezték be a versenyt. Sőt a kicsik a legsportszerűbb csapatnak járó címet is kiérdemelték.
Másnap zajlott az open bajnokság harmadik, egyben záró fordulója, és ezúttal összesen két mérkőzést játszott a csapatunk, hiszen a korábbi eredmények alapján az elődöntőbe kaptunk besorolást, ahol a LOL 2 csapatával mérkőzhettünk. A budapestiek második vonala nagyon sokat fejlődtek az első májusi forduló óta, tehát rendesen meg kellet küzdenünk a fináléért, ahol már LOL-al kellett szembe néznünk. Az első két fordulóhoz hasonlóan most is nagyon kiélezett, szoros, de ugyanakkor sportszerű és egészen az utolsó támadásig nyitott volt a mérkőzés. A győzelmet ezúttal a budapestieknek sikerült kiérdemelni a 7:7-es állás után megszerzett utolsó ponttal, de nekünk sem volt szégyenkezni valónk, hisz jó ellenféltől kaptunk ki, és a bajnokság összesített eredményei alapján Debrecenben tartottuk a bajnoki serleget.

Az open csapattagjai: Debreczeni Judit, Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gombás Péter, Homoki Gergő, Kiss Tamás, Oláh Ádám, Oláh Sándor, Poór László, Schwarz Ádám, Sebestyén Zsuzsa, Seregi Viktória, Szathmáry Zsolt, Szűcs Viktória, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Veres Balázs
A junior csapat tagjai: Homoki Gergő, Tolnai Marcell, Tőzsér Tamás, Varga Zsombor
A női csapat tagjai: Érsek Kitti, Farkas Orsolya, Major Lilla, Sebestyén Zsuzsa, Seregi Viktória, Szűcs Viktória
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees