2013 CTD
2013. január 5-6. – Hajdúböszörmény – Can Touch Disc
Vidám évkezdet

Harmadjára került megrendezésre a böszörményi évnyitó teremtorna, és a résztvevők között több régi ismerőst is köszönthettünk, de természetesen új csapatok is neveztek a versenyre. Ausztriából a FCD Styrian Layout, szlovákiából pedig a Baník Lásky tette tiszteletét Hajdúböszörményben. A lebonyolítás a megelőző évhez hasonlóan alakult. Két teremben, négy csoportra osztva küzdöttek résztvevők a továbbjutásért, majd alsó és felső házi rangadók következtek. Az ultimate-tel párhuzamosan egy másik játékban, a flubber gutsban is összemérhették tudásukat a játékosok. Ebben a versenyszámban biztos elkapásokra és jó reflexekre volt szükség.


A szombati napot végül vacsora és egy ismerkedős, táncolós buli zárta, amelyen MC Hammer is feltűnt a karácsonyra kapott új kalapácsával együtt. A príma muzsikát és táncolást időről-időre megszakította a sörivó verseny, amihez a résztvevőknek bizony elő kellett vennie frizbis tudását is. Leggyorsabbnak és legpontosabbnak végül a Lolka három muskétása bizonyult, megelőzve a SZUFLA-t és a HUNcutot. Aztán a fáradtságtól függően ki hamarább, ki később nyugovóra tért, hogy kipihenje magát a vasárnapi meccsek előtt.

A második játéknap a keresztmérkőzésekkel vette kezdetét, s miután eldőlt minden helyosztó párosítása már mindenki az iskola tornatermében készülhetett az utolsó mérkőzésére. Az ultimate döntőt a Soimii és a Lolka flubber guts fináléja vezette fel, és a Lolka győzelmével befejeződött meccs közben a Morthens és az FCD melegítésbe kezdett. A két csapat nagy elánnal vetettet bele magát az utolsó mérkőzésbe. Szép elkapások, pontos támadások váltották egymást, és a döntősök sokáig fej-fej mellett haladtak, azonban az utolsó perceket a szlovákok bírták jobban, így végül a Morthens emelhette magasba a győztesnek járó kupát.

A FreeBees két azonos erősségű csapatra osztva vett részt a versenyen, és a felnőttek mellett a junior csapat néhány tagja is játéklehetőséget kapott. A kicsik helyt is álltak becsülettel, és határozott dobásokkal illetve biztos elkapásokkal ellensúlyozták magasság- és gyorsaságbeli hátrányukat. Az új méhecske generáció tehát bőszen bontogatta szárnyait, a debreceni felnőttek pedig hozták a megbízható, gyors, igazi freebees stílusú játékukat, ami ebben a mezőnyben végül a 4. és 7. helyre volt elég.

Összegezve príma kis tornával vette kezdetét a 2013-as év, és bár a karácsonykor ellanyhult végtagok valószínűleg a legtöbb játékosnál izomlázzal válaszoltak az év eleji megmérettetésre, a nap végén mindenki élményekkel gazdagon térhetett haza Böszörményből.

Csapataink tagjai voltak: Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gombás Péter, Homoki Gergő, Kiss Tamás, Konyári Dávid, Lőrincz Károly, Major Patrik, Oláh Ádám, Poór László, Schwarcz Ádám, Seregi Viktória, Szathmáry Zsolt, Tóth Péter, Tolnai Marcell, Tőzsér Tamás, Varga Zsombor, Veres Balázs

Végeredmény:
1. Morthens
2. FCD Styrian Layo.
3. Mekkora
4. FreeBees
5. Lolka
6. Soimii Patriei
7. Diszkanál
8. krakUF
9. KeFear
10. HUNcut
11. Baník Lásky
12. SZUFLA A
13. SZUFLA 1.
14. Bambi

Spirit of the Game: Bambi
Flubber Guts: Lolka
FrisBeeRace: Lolka
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees