2013 Terem OB
2013. március 2-3. - Nyíradony, Debrecen - Terem OB
X. Open, IV. Női és III. Junior Terem Ultimate Országos Bajnokság

A jubileumi terem tornát megint két helyszínen rendeztük, a Mechwart András Szakközépiskola tornatermében és a nyíradonyi rendezvénycsarnokban. A résztvevők száma minden eddigi rekordot megdöntött, a nyolc open csapat mellett öt női és hat junior csapat szerepelt, ráadásul ez utóbbiból három is debreceni volt.

A hatvanisok most először vettek részt a terem ob-n, de már volt némi országos bajnoki tapasztalatuk, hiszen az őszi szabadtéri versenyen néhány ifjonc ott volt Budapesten. Ezúttal nagyobb számban, és annál is nagyobb lelkesedéssel küzdöttek a kicsik, még akkor is, amikor korban és súlycsoportban jóval nagyobb ellenfelekkel kellett megküzdeni. Ráadásul a Hatvaniban játszott a torna egyik legifjabb játékosa, az első osztályos Andris, akinél csak a nagycsoportos Beni volt fiatalabb. Beni a Lilla Téri Iskola csikócsapatával lépett pályára, és az ifjú amazonokkal megtűzdelt brigád rendesen megállta a helyét a nagyobbak között. A két kis debreceni alakulat egyébként nagyon izgalmas helyosztót játszhatott egymás ellen, és lelkes hozzáállásukkal jelezték, hogy néhány év mulva ők lesznek az igazi esélyesei az ob-nak.

A kicsiknek kiváló példát mutattak az idősebb lillás frizbisek, hiszen egészen a döntőig nagyon határozott és megbízható játékot produkáltak. Ez még az elődöntőre is igaz, ahol a tavalyi bajnok Purple Jam csapatának sikerült visszavágni. A fináléban aztán a budapesti Szárnyas Malacokkal kerületek szembe a juniorjaink, és ellenük is érett játékkal rukkoltak elő. A meccs elején sikerült szép előnyre szert tenni, és külön kiemelendő, hogy hosszú játék és gyorspasszos támadások is bőven akadtak a támadásainkban. Az így összekovácsolt előny mégsem bizonyult elegendőnek, ugyanis a fővárosi srácok erőnlétileg jobban bírták a végét, így az utolsó öt percre sikerült megfordítaniuk az állást, a mieinkben pedig már nem maradt erő a kiegyenlítésre. Szomorkodni nincs azonban ok, hiszen az ezüst is szépen csillog, ráadásul bő egy hónap múlva jön a szabadtéri ob, lesz tehát lehetőség visszavágni.

Openben ezúttal csak egy csapatot indítottunk, és ez előző évi eredmény után idén se lehetett más a cél, mint a címvédés. Ennek megfelelő mentalitással vágtunk neki a tornának, és minden egyes meccsen a maximumot igyekeztünk hozni, függetlenül attól, hogy az ellenfél rutinos, vagy éppen kevésbé tapasztalt csapat volt. A győzelem mellett persze, fontos célkitűzés volt több játékelem begyakorlása, valamint a kezdőbb játékosaink beépítése a csapatba. Első mérkőzésünket a Kaposvárról érkezett The Show Must Go On ellen játszottuk, akiknek ez volt az első versenyük. A végeredmény 12:3 lett, és a legfontosabb, hogy már torna elején fel tudtunk pörögni, és jól játszottunk, annak ellenére, hogy az ellenfél egy kezdő, de ugyanakkor ügyes csapat volt. A következő két csoportmeccsünket is sikerrel zártuk, először a SZUFLA 1, majd a Lolka ellen, így csoportelsőként jutottunk tovább. Ezután következett a másik szegedi csapat, a SZUFLA A, de továbbra is tudtuk a jó formánkat hozni, így az elődöntőben a csoportból már jól ismert, szintén szegedi SZUFLA 1 ellen mérkőzhettünk. A meccset 11:6-tal hoztuk és meneteltünk tovább a döntőbe. A fináléban a fővárosi Lolkával kerültünk össze, és egy szoros meccsen, jó hajrával sikerült megvédeni a bajnoki címet. Fontos megemlíteni, hogy a győzelem mellett a torna előtt kitűzött fejlődési célokat is sikerült elérni.

Képek
- junior ob
- open és női ob,

A csapataink tagjai voltak
- FreeBees: Fodor Dániel, Fodor Péter, Kiss Tamás, Lőrincz Károly, Oláh Ádám, Schwarcz Ádám, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Veres Balázs
- Lilla téri 1: Homoki Gergő, Konyári Dávid, Pápai Krisztián, Tolnai Ferenc Marcell, Tőzsér Tamás, Varga Zsombor
- Lilla téri A: Jánvári Péter, Kardos Vivien, Kunkli Laura, Tőzsér Bence, Varga Dominika
- Hatvani: Arday András, Benke Bálint, Gombos Nóra, Korompai Hunor, Máté Sándor, Oláh Ágnes, Varga Kristóf

Open bajnokság végeredménye
1. FreeBees
2. Lolka
3. SZUFLA 1
4. HUNcut
5. Gyerejólesz! (SOTG)
6. MUF Lionz
7. SZUFLA A
8. The Show Must Go On

Női bajnokság végeredménye
1. CC Catch (SOTG)
2. Purple Jam
3. Bambi
4. SZUFLA
5. Gyerejó-MUF

Junior bajnokság végeredménye
1. Szárnyas Malacok
2. Lilla Téri 1
3. Purple Jam
4. White Jam
5. Hatvani
6. Lilla Téri A (SOTG)
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees