2013 koed és junior ob
2013. április 6-7. – Budapest – szabadtéri felnőtt koed, és junior open ob
A juniorokról szólt az áprilisi hétvége

Április 6-án, szombaton zajlott a szabadtéri koed ultimate országos bajnokság első fordulója. A fővárosi eseményen öt magyar csapat szerepelt, a három budapesti és egy szegedi alakulat mellett először állt össze vegyes csapat az ország 21 év alatti ultimate sportolóiból. Az U21 névre keresztelt formáció a Purple Jam, a LOL és a FreeBees lelkes ifjoncaiból szerveződött. A fiatalok nagyon színvonalas és látványos játékot produkáltak annak ellenére, hogy korábban nem volt alkalmuk ilyen felállásban játszani. Erőfeszítésük a negyedik helyre volt elég, azonban nem volt okuk a szomorkodásra, hiszen szoros meccseken rutinosabb, összeszokottabb csapatoktól kaptak ki. Nem egyszer meg volt az esély, hogy az eredmény fordítva alakuljon, azonban a rutin egyelőre többet nyomott a latba a fiatalos lendülettel szemben. A játéknap során nagy fejlődésen ment át a csapat, az összeszokottság és a magabiztosság meccsről meccsre magasabb szintet ért el, és az utolsó derbin már a siker sem maradt el, s így győzelemmel fejezték be a versenyzést és a bajnokság első fordulóját. Nagyon jó úton haladnak a fiatalok, és ha így folytatják, szép és eredményes jövő áll előttük.

A vasárnap (április 7.) már teljes egészében az ifjú frizbisekről szólt. A szabadtéri junior ultimate országos bajnokságra öt csapat adta le jelentkezését, közte két debreceni brigád, akiknek a hajnali ébredés és a hűvös, szeles idő sem szegte kedvét. A Debrecen-Budapest távot ezúttal kisbusszal tettük meg a korai kezdés miatt, és mindkét iskolából szép számmal vágtunk neki a kirándulásnak. A lillások komoly célokat tűztek ki maguk elé, hisz mindenképp vissza akartak vágni a Szárnyas Malacoknak a terem ob döntőjében elszenvedett vereségért, és eltökéltek voltak, hogy megvédik a tavaly megszerzett vándorkupát, már csak azért is, mert Vivi a reggeli készülődés közben elfelejtette magával hozni az útra. A másik alakulatunk, a Hatvani István Általános Iskolából ilyen nagyra törő terveket egyelőre nem szövögethetett, hiszen a mezőny nagy része idősebb játékosokból állt, de immár második alkalommal vettek részt a szabadtéri bajnokságban, és máris nagyobb tapasztalatuk van, mint bármelyik hazai junior játékosnak az ő korukban. Az utazás közben a hatvanisok azon agyaltak, hogy milyen nevet válasszanak maguknak, és arra jutottak, hogy 60i név alatt szállnak szembe az ellenfelekkel.

A lebonyolítás szerint a 60i a Purple Jam és White Jam ellen próbálgathatta szárnyait, és bár győzelemnek ezúttal nem örülhettek, olykor látványos és tudatos játékot produkálva szerezték pontjaikat, sőt a hosszúra futások és long passzok is megjelentek a taktikai elemek között. Eközben a Lilla téri lánykák és legények a White Jam elleni magabiztos játékkal meneteltek a döntőbe, ahol a várakozásoknak megfelelően a Szárnyas Malacok vártak rájuk. Azonban a döntő előtt egy különleges esemény következett, amelyen a juniorok kipróbálhatták, hogy milyen a 7-7 elleni nagy pályás játék. A gyerkőcök két korcsoportra osztva négy vegyes csapatot alkottak, és a kicsik a kicsik ellen, nagyobbak a nagyobbakkal mérték össze tudásukat, és tapasztalták meg, milyen érzés olyan játékosokkal játszani, akik korábban ellenfeleik voltak. Az edzőmeccs nagyon jó hangulatban telt, és mindenki hasznos tapasztalatokat szerzett az ultimate nagypályás változatáról.

Az edzőmeccs után következett a FreeKids – Szárnyas Malacok finálé. Végig fej-fej mellett haladt a két csapat, felváltva estek a pontok, és komolyabb előnyt egyik félnek sem sikerült szereznie, így az izgalom fokozatosan pattanásig feszült. Bár a meccs végének közeledtével a lillások voltak előnyben, a játékidő lejárta után a fővárosiaknak sikerült kiegyenlíteni. Következett az utolsó, mindent eldöntő pont. A pull után a mieink hozhatták a korongot, eléggé kiszorított helyzetből, azonban magabiztos, higgadt passzokkal haladtak előre, és a Malacok kemény védekezése ellenére sikerült megszerezni a bajnoki címet érő pontot, így a Lilla tériek megérdemelten állhattak a dobogó legfelső fokára.

Mindkét debreceni alakulat kihozta tehát magából a legtöbbet, és bizonyos, hogy a következő megmérettetésen még érettebb játékot produkálnak majd az ifjoncaink. Az ellenfelek szavazatai alapján a hatvanisok kapták meg a legsportszerűbb alakulatnak járó „Spirit of the game” díjat, ami a csapat hozzáállásának nagyszerű elismerése. Sőt az edzők értékelése alapján egy másik díjat is bezsebelhetett a 60i, hiszen Gombos Nórához került a leglelkesebb női játékos díja, amit Nóri a pályán mutatott érett játékával, kitartásával és példamutatóan sportszerű magatartásával érdemelt ki.

Hatalmas gratuláció a fiataloknak, csak így tovább!

A hétvégén szerepelt játékosaink
- Az U21 debreceni tagjai: Fodor Dániel, Homoki Gergő, Lőrincz Károly, Oláh Ádám, Tőzsér Tamás, Veres Balázs
- A FreeKids csapatát alkották: Homoki Gergő, Jánvári Péter, Kardos Vivien, Konyári Dávid, Kunkli Laura, Tolnai Marcell, Tőzsér Tamás, Varga Dominika, Varga Zsombor
- A 60i csapatát erősítették: Ardai András, Benke Bálint, Gebey Máté, Gombos Nóra, Gombos Szabolcs, Korompai Hunor, Oláh Ágnes, Varga Kristóf

A koed ob 1. fordulójának végeredménye
1. LOL 2
2. HUNcut
3. LOL
4. U21
5. UTC-SZUFLA

A junior ob végeredménye
1. FreeKids (Debrecen)
2. Szárnyas Malacok (Budapest)
3. Purple Jam (Budapest)
4. White Jam (Budapest)
5. 60i (Debrecen)
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees