2013 BUB 3. forduló
2013. október 6. - Budapest - Budapest Ultimate Bajnokság 3. forduló
Második helyezés a BUB-on

Október első hétvégéjén került megrendezésre a BUB harmadik fordulója, és bár a sorozat első két felvonásán nem szerepeltünk, mégis leadtuk a jelentkezésünket, és Balázs javaslatára beneveztünk egy FreeBees juniorokkal telitűzdelt csapatot, hogy a felnőttek mezőnyében acélosodjon az utánpótlás generációnk. A kezdeményezés prímán sikerült, hiszen második helyen fejeztük be az egynapos versenyt.

A tornára vasárnap reggel indultunk és a junior különítmény (Szabi, Geri, Marci, Zsombi és Tomi) mellett Ivi és Patya szurkolóként, Balázs és Laci játékos edzőként kísérte el a csapatot a csillebérci KFKI pályára, ahová Réka és Szat is kilátogatott szurkolni. A röpke háromórás utazás után jó időbe telt, mire sikerült vért pumpálni elzsibbadt tagjainkba, ugyanis a szép őszi napsütésben még 11:00-kor is lehetett érezni az éjszaka fagyos szellőit, épp ezért alapos bemelegítésbe kezdtünk. Az első, Fehérvár Lionz elleni derbire már mindannyian szépen bemelegedve álltunk a vonalon.

A fehérváriak nem rég kezdtek ismerkedni az ultimate rejtelmeivel, így bár a mieink korban és fizikailag hátrányban voltak az ellenféllel szemben, a technikai és taktikai tudással sikerült ellensúlyozni a két csapat közötti különbséget, és tisztes előnyt szerezve nyertük a mérkőzést. Ez a képlet egyébként mindegyik mérkőzésünkre igaz volt, hiszen a srácok erősen kilógtak a mezőnyből az alacsony életkoruk és magasságuk miatt, viszont a magabiztos szép játékkal jól kompenzálták ezt a hátrányt, bár igaz, hogy a rendezett játékhoz sokszor jól jött még Babu és Laci irányítás is.

Így volt ez a második, HUNcut elleni meccsen is. Bár a budapestiek a mérkőzés feléig szorosan tartották az eredményt, a játékidő végére megnyugtató előnyt korongoztunk össze, és ez azt is jelentette, hogy csoportelsőként jutottunk a hármas döntőbe, ahova a LOL és a Sikító Macskák kvalifikálták a csapatukat. A csoportmeccsek után rövid pihenőnk volt, ami alatt igyekeztünk némi energia utánpótlást bejuttatni a szervezetünkbe, és a napsütésben próbáltuk feltölteni a belső napelemeket. Közben a LOL lejátszotta a Macskák elleni meccsét, és a papírformának megfelelően meg is nyerte a derbit, így a soron következő LOL-FreeBees párharcot már egy győzelem biztos tudatában várhatták.

A meccset nagyon koncentráltan kezdtük, sőt a vezetést is hamar magunkhoz ragadtuk, majd több ponton keresztül sikerült megtartani az előnyt. Azonban néhány technikai hibát kihasználva a tapasztaltabb játékosokból álló LOL higgadt, pontos játékkal megfordította az eredményt, a játék végére pedig erőnlétben is fölénk kerekedtek. Ezzel együtt nagyon élvezetes volt a mérkőzés, hisz nagy védekezések, bátor hosszú passzok, és látványos megoldások jellemezték mindkét csapat játékát. A meccs végére a rivális alakulat határozott előnyt szerzett, mégis nagyon büszkén hagytuk el a pályát, mert a csapatunk minden tagja a legjobb formáját hozta.

A vereség azt jelentette, hogy a Sikító Macskák elleni utolsó meccsünk a második helyezésről fog dönteni. Mondani sem kell, hogy a LOL ellen vívott szikrázó csata fizikailag sokat ki vett belőlünk, de a szép játék okozta lelkesedés ott lobogott bennünk az utolsó 40 perc megkezdésekor is. Ennek megfelelően határozott, pontos játékot produkáltunk már a meccs elejétől kezdve, és bár a meccs harmadánál egy kisebb sérülés miatt egy fővel csökkent a cserelehetőségeink száma, mégis sikerült megtartanunk az előnyünket a meccs végére. Az utolsó pontokra mind hullafáradtak voltunk már, de a rejtett erőtartalékokat még sikerült mozgósítani, és végül megtartottuk a dobogó második fokát.

Nagy volt az öröm, de nem csak az eredmény miatt, hanem azért is, mert a csapat ifjú tagjai nagyon érett játékot mutattak. Védekezésben az emberfogás és a zónázás is hatékonyan ment. Támadásban több felállást is kipróbáltunk, és nem egyszer előfordult, hogy a csapat úgy szerzett pontot, hogy a játékos edzők nem voltak fenn a pályán. Ez a teljesítmény nagyon jó előjel a jövőre nézve. Azt mutatja, hogy ha a srácok tovább folytatják a kitartó edzésmunkát, hamarosan megérnek arra, hogy az országos bajnokságban is kipróbálják magukat.

Csapatunk tagjai voltak: Homoki Gergő, Fodor László, Gombos Szabolcs, Tolnai Marcell, Tőzsér Tamás, Varga Zsombor, Veres Balázs

A verseny végeredménye:
1. LOL
2. FreeBees
3. Sikító Macskák
4. ...
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees