2014 CTD
2014. január 11-12. – Hajdúböszörmény – Can Touch Disc
Böszörményi bronz

A 2013-as év őszén negyedik alkalommal fogtunk bele a hagyományosan újév első napjaira időzített versenyünk szervezésébe. A tornára megint szép számmal jelentkeztek környező országbeli csapatok, és a sok-sok visszatérő mellett új arcokkal is megismerkedhettünk, hiszen egy bukaresti klub is leadta jelentkezését.

A verseny gondos előkészítéséből mindenki kivette a részét, és megint igazi csapatmunkát produkált a társaság, ami nagyon jól érződött a rendezvény zökkenőmentességén. Pénteken a csapatok érkezésére már minden készen állt, így maradt energiánk arra koncentrálni, hogy a hosszú útról érkező vendégek minél komfortosabban érezzék magukat.

Az egykori ózdi HOTRF rendszerét követve a torna lebonyolításának a 12 csapatos - 2 csoportkörös szisztémát választottuk. Szombaton a két szokott helyszínen, azaz a Városi Sportcsarnokban és Bocsaki István Általános Iskola tornatermében zajlottak az első szakasz meccsei. Az eredmények nagyjából az előzetes erőviszonyoknak megfelelően alakultak, és a FreeBees is hozta a kötelező győzelmeket. A decemberi edzésszünet eléggé érződött a csapat játékán, de szép lassan mindenki belelendült, és a fiataljaink, azaz Marci és Szabi is egyre jobban megtalálták a helyüket a pályán. A második csoportkörben ugyan becsúszott egy vereség is, de a lengyelekkel szemben elvesztett mérkőzés ellenére biztosan jutottunk az elődöntőbe.

Az ultimate meccsekkel párhuzamosan minden csapat kipróbálhatta a flubber guts névre keresztelt korongügyességi játékot is, és a játékosok legalább négy összecsapáson mérhették össze elkapási képességüket. Ebben a versenyszámban is szépen menetelt a FreeBees, egészen a legjobb hat csapat közé. A nap végén a résztvevők a sulihoz közeli Halászcsárdában enyhítették éhségüket, majd a Hajdú Étterem rendezvénytermében egy táncolós, beszélgetős bulin lazíthattak, amihez DJ Xmas, vagyis Karácsony Pisti biztosította az aláfestő zenét.

Vasárnap a keresztmérkőzésekkel folytatódtak a küzdelmek, és rendben kialakultak a helyosztók. A döntőbe a FreeBees-t legyőző Mekkora? és a címvédő Morthens-t búcsúztató KrakUF jutott be. A finálé izgalmas párharcot hozott, és a sokáig fej-fej mellett haladó csapatok közül végül a lengyeleknek jött ki jobban a lépés, és ők emelhették magasba a győztesnek járó kupát. A bronzmeccs is élvezetes csatát hozott, de a végét inkább a mieink bírták hideg fejjel, így a dobogó harmadik fokára a FreeBees állhatott. A harmadik helyért vívott csata alatt nagy támogatást jelentett a juniorjainkból álló szurkolói csapat, akik végig lelkesen buzdították a nagyokat.

Szerencsére a komolyabb sérülések is elkerülték az ultimate pályákat, és csak Barna fejsérülését kellett ellátnia a helyszíni orvosi ügyeletnek, de a biztonság kedvéért a balesetin is ránéztek a felszakadt fejbőrre. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a legsportszerűbb alakulatnak ezúttal is a Bambi bizonyult, a flubber guts fináléban pedig a Don’t Bath Down játékosai múlták felül a Mekkora? duóját. A torna végén minden résztvevőnek szponzori ajándékot adhattunk át az InterSportnak köszönhetően, és egy-egy marcipánfigurával kedveskedtünk a hazautazó társaságnak.

Mindent összevetve a szervezés ismét magas színvonalú volt, és az év eleji forma ellenére a játékra sem lehetett panasz. Szép volt FreeBees, legalább ugyanígy jövőre!

A szervezői és játékos csapatunk tagjai voltak: Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gombos Szabolcs, Kiss Tamás, Lőrincz Károly, Major Patrik, Schwarcz Ádám, Tolnai Marcell, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Veres Balázs

Szurkolói különítmény: Benke Bálint, Gombos Nóra, Kardos Vivien, Korompai Hunor, Tőzsér Bence, Varga Dominika

Végeredmény:
1. krakUF
2. Mekkora?
3. FreeBees
4. Mighty Morthens
5. Baník Lásky
6. Soimii Patriei
7. HUNcut
8. KeFear
9. Don't Bath Down
10. Bambi
11. UTC-SZUFLA
12. Bucharest Revolution

Spirit of the Game: Bambi
Flubber Guts: Don't Bath Down
FrisBeeRace: KeFear
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees