2014 Strand ultimate ob
2014. május 4. – Budapest – Strand Ultimate Országos Bajnokság
Homokfutam kicsikkel, nagyokkal

Az MFSZ első strand ultimate országos bajnokságán három csapattal is képviseltette magát az egyesületünk. Openben kettő, koedben egy csapattal vettünk részt, és bár felnőtt versenyről volt szó, bevetettük a legifjabb játékosainkat, hogy szép fokozatosan a komolyabb kihívásokhoz is hozzászokjanak. A csapataink az erőviszonyoknak megfelelő helyezést szereztek, és minden debreceni játékos szépen megállta a helyét a süppedős homokban.

Bár a május szép idővel érkezett, a verseny napjára egy erős hideg front érte le az országot, ezért elég lehangoltan vágtunk neki a Debrecen-Budapest vonatútnak, és próbáltuk magunkat megerősíteni lélekben, hogy igenis képesek vagyunk kibírni egy egész napot a hideg homokon és a szemerkélő esőben. Az érkezésünkkor viszont nagy meglepetés várt minket, ugyanis a Homok Aréna buborék burkolatát a kiszámíthatatlan tavasz miatt mégsem bontatták el a szervezők, így fedett pályán játszhattuk végig a strand versenyt. Ez nagy megnyugvás volt, hiszen a 17 nevezett játékosunk közül 10 junior korú volt, akik közül csak néhányan voltak még hozzászokva, hogy a szélsőséges időjárási körülmények között, hogyan is kell játszani.

A bajnokság az open kategóriával kezdődött. A két csapatunk nagyjából azonos erősségű volt, és igyekeztünk vegyesen beosztani a kicsiket és nagyokat. A rutinos játékosok azt a feladatot kapták, hogy a kezdőket segítség a pályán, a kisebbeknek pedig arra kellett koncentrálni, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot begyűjtsék az ultimate homokon játszott változatáról, és próbálják ki magukat minél több játékhelyzetben. Ennek megfelelően zónáztunk és embert is fogtunk a védekezésben, a támadásoknál pedig gyakran cserélgettük a handler- és futósorokat. Habár a homok rendesen megnehezítette a futást, azért Bálint, Hunor és Dénes is szerzett pontot, Szabi, Attila, Marci és Geri pedig már komoly vetődéseket is bemutatott. Tomi a csapatkapitánykodást gyakorolta, a nagyokra pedig végig lehetett számítani, ha valamelyik juniorunk kifulladt. A két csapat végül a 4. és 5. helyezést szerezte meg, és egy-egy győzelmet is elkönyvelhetett mindkét alakulat.

A két kategória meccsei között volt egy kis szünetünk, amit röpizéssel, Dénes betemetésével, és egy kis szusszanással töltöttünk. Délután végre eljött Nóri és Vivi ideje, akik a koed csapatunk női szárnyát adták. A lányok bár a mezőny legfiatalabb játékosai voltak, rendesen megdolgoztatták az ellenfeleket. Szellőléptekkel szálguldoztak a pályán, biztosan kaptak el, és irigylésre méltó dobásokat mutattak be. Az utolsó ponttal elvesztett elődöntő után ugyan a harmadik helyért vívott csatát is elbuktuk, de mi is győztesnek érezhettük magunkat, hiszen nagyon izgalmas meccseket játszottunk, és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. Sőt az eredményhirdetésen mi is díjazásban részesültünk, mert az ellenfelek az egyik debreceni csapatot szavazták meg a Spirit Of The Game díj győztesének.

A hazaúton aztán mindenki rendesen el volt pilledve, hisz az egész napos talponállás és a homok kiszipolyozta az energiáinkat, de az biztos, hogy jövőre minden ellenfélnek jól fel kell kötnie a strand nadrágot, ha győzelemre játszik a beach ob-n.

Csapataink tagjai voltak: Benke Bálint, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gombos Nóra, Gombos Szabolcs, Homoki Gergő, Kardos Vivien, Korompai Hunor, Kovács Attila, Kundrák Dénes, Oláh Ádám, Tolnai Marcell, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Schwarcz Ádám, Veres Balázs

Szurkolótábor: Érsek Kitti (és Panni), Teski Bea
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees