2014 Frizbis nyílt nap
2014. május 17. – Budapest – frizbis nyílt nap
Májusi nyílt nap az Eötvösben

Már 2013 novemberében is részt vettünk a budapesti Eötvös József Általános Iskola által szervezett frizbis nyílt napon, és májusban ismét szerepet vállaltunk az esemény lebonyolításában. A FreeBees juniorok, miközben maguk is jól szórakoztak, segítették az Eötvös kevésbé tapasztalt ifjú frizbiseit, a felnőttek pedig edzőként vettek részt a nyílt napon.

A szombat délelőttöt kitöltő program megint nagyon jól sikerült, bár a megérkezésünk kalandosan alakult. A korai indulás ellenére a debreceni különítmény nagy része csak késve érkezett meg a 13. kerületben lévő suliba, mert a vonatút egy szakaszán hosszú ideig vesztegeltünk, és a járat csak jóval a menetrend szerint jelzett érkezési idő után futott be a Nyugatiba. A késés ellenére a nyílt nap időben elindult, hiszen az autóval érkező edzőink a tervezett időben már ott voltak a tett helyszínén, így az Eötvös és a Purple Jam ifjoncaival el tudták kezdeni a ráhangolódást néhány melegítő gyakorlat segítségével.

Miután a mieink is befutottak, a társaságot két részre bontottuk. A nagyobbak szabadtéren gyakorlatoztak tovább, a legkisebbek pedig bent kergették a korongot. Az idősebbek főleg technika javító, már komoly odafigyelést igénylő feladatokat kaptak, a kicsiknél inkább a készségfejlesztés volt a fókuszban, így nekik nem csak mozgást igénylő gyakorlatokkal kellet megküzdeniük, hanem ügyességi feladatokkal is. A pontossági, távolsági dobások mellett korongokból és bójákból kellett tornyot építeniük, korong puzzle-t kellett kirakniuk, sőt emberi gúlát is állítaniuk kellett.

A nyílt nap utolsó szakaszában következett az ultimate. Előbb a hasonló korosztályok mérkőztek egymás ellen, majd vegyes csapatokat alkottunk, és mindkét pályán önfeledt játék alakult ki. A gyerkőcök mellett ezúttal is akadt néhány szülő, akinek volt kedve beállni a sorversenyekbe, később a játékba is, és végig segítették a gyerekek vetélkedését.

Az esemény végén a legkisebbek kaptak emlékbe egy-egy csuklópántot az MFSZ-től, és együtt felköszöntöttük Dávidot, aki épp másnap ünnepelte a szülinapját. A program megvalósulását javarészt az Eötvös testnevelő tanárának, Kertész Krisztinának köszönhetjük, és reméljük, lesz még lehetőségünk hozzájárulni hasonló kezdeményezésekhez.

Az eseményen részt szerepelt debreceni juniorok: Gombos Nóra, Gombos Szabolcs, Homoki Gergő, Jagamos Dávid, Kovács Attila, Oláh Ágnes, Tolnai Marcell, Tőzsér Bence

Az eseményen részt vett edzők: Fodor László, Juhász Janka, Kovács Dániel, Oláh Ádám, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Schall Brúnó, Schall Edit, Schwarcz Ádám, Veres Balázs, Zombori Zsolt
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees