2014 Open ob 1. forduló
2014. május 18. – Budapest – szabadtéri felnőtt open ob 1. forduló
Juniorokkal a felnőttek között

A 2014-es ob felkészülésnek új tervekkel vágtunk neki. Az esztendőre kitűzött célunk az volt, hogy a már érettebb korba lépő junior játékosainkat szép lassan vonjuk be a felnőtt csapatunk munkájába, és az edzések mellett a nagyok versenyein is egyre több szerephez jussanak. Az ob első fordulóján is ennek szellemében versenyeztünk, így Attila, Geri, Marci és Szabi sok-sok játéklehetőséget kapott.

A versenyt megelőző napon a csapat nagy része részt vett az Eötvös által szervezett frizbis nyílt napon. A juniorok tovább fejleszthették tudásukat, a felnőttek pedig közösségi munka keretében vállaltak edzői szerepet az eseményen. A legkisebb FreeBees juniorok a nyílt nap után közvetlenül hazatértek, a nagyobbak viszont maradtak a fővárosban. A felnőtt ob-ra készülő csapat a délutánt a Spiritus Disc Golf Pályán töltötte, aztán este Ádinál húzta meg magát a sok jó ember… kis helyen.

Másnap a Hallodigaz-e? ellen kezdtük a csoportmeccseket, majd az UTC-SZUFLA következett. Mindkét mérkőzésen igyekeztünk többféle felállást kipróbálni, és szokattuk a fiatalokat a felnőttek elleni játékhoz. A nagyok közben azt a feladatot kapták, hogy támogassák a juniorokat, segítsék ki őket aránytalan erőviszonyok esetén, és hozzák őket játékba a lehető legtöbbször. A srácok prímán állták a sarat, bátran és biztosan játszottak, pontokat szereztek, és már a védekezésben is egyre inkább lehetett rájuk számítani.

A döntő azért más kategóriás mérkőzés volt. A várakozásoknak megfelelően a LOL-al kerültünk szembe, akik maximális lendülettel játszottak már az első perctől kezdve. Ennek köszönhetően parázs csata bontakozott ki. Sajnos a nagy túlfűtöttségben néhány olyan ütközés is előfordult, amelyek miatt Daninak és Tominak is idő előtt be kellett fejezni a meccset. Komolyabb sérülés szerencsére nem történt, de a meccs hátralévő részében a csapat többi tagjára hárult, hogy a továbbra is nagy elánnal támadó lolosokat megállítsuk. Az erőnkből és tudásunkból végül csak arra futotta, hogy pontokkal reagáljunk az ő pontszerzéseikre, így a meccs utolsó szakaszában a különbséget már nem tudtuk csökkenteni.

A vereség ellenére nem volt okunk szégyenkezni, hiszen a fiatalokkal megtűzdelt csapatunk így is erőn felül teljesített, és olyan játéktapasztalatokat gyűjthettek a fiatalok, ami a fizikai fejlődésükkel együtt szépen meghozza majd a gyümölcsét. Ráadásul erre nem is sokat várni, hisz amilyen gyorsan fejlődnek a srácok, már az ob második fordulóján is nehezebb lesz az ellenfelek dolga.

Csapatunk tagjai voltak: Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gombos Szabolcs, Homoki Gergő, Kovács Attila, Oláh Ádám, Schwarcz Ádám, Tolnai Marcell, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Trócsányi Szabolcs, Veres Balázs
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees