2014 Terem OB
2014. december 6-7. - Ózd - Terem OB
XI. Open és V. Női Terem Ultimate Országos Bajnokság

Az első, 2004-ben megrendezett terem ultimate ob-nak Ózd adott otthont, majd hosszú éveken keresztül az egyesületünk szervezésében zajlott a verseny Debrecenben majd Nyíradonyban. 2014-ben aztán visszatért a verseny az észak borsodi településre, ahol december első hétvégéjén a női és open kategória csapatai gyűltek össze, hogy eldöntsék a bajnoki cím sorsát.

Kilenc fővel vágtunk neki a kalandnak, és tértünk vissza abba a sportcsarnokba, ahol először nyertünk meg egy tornát, a HOTRF 2008-as kiírását. A tapasztaltabb játékosok mellett Marci, Szabi és Geri is bekerült a címvédést célul tűző csapatunkba, és a fiatalok meg is hálálták a beléjük vetett bizalmat, hiszen stabil, magabiztos játékot produkáltak a verseny mindkét napján.

A torna open kategóriájában hét alakulat vett részt, és a lebonyolítás szerint körmérkőzésekkel indult a torna, majd helyosztók következtek a végső sorrend eldöntésére. Szombaton öt meccsünk volt, ebből négyszer győztesként hagytuk el a pályát, ám a Mekkora! csapatával nem bírtunk, és a budapestiek az utolsó ponttal döntetlenre alakították az állást. A nap végén tehát azzal a tudattal indulhattunk zuhanyozni, hogy ha a másnap reggeli meccsünket sikerül megnyerni, akkor benn vagyunk a döntőben.

Viszont a szombati nap tartogatott még meglepetéseket. Kezdődött azzal, hogy a vacsora után a csapatok összemérhették tudásukat egy jól ismert versenyszámban, a korongból szívószálas sörszippantásban is, amit ezúttal azzal bolondítottak meg a szervezők, hogy a szívás előtt kanálon egyensúlyozott pingpong labdát kellett váltófutásban megjáratni egy előre kijelölt pályán. Bá a váltófutás során Ádi rágós taktikáját alkalmaztuk, mégsem sikerült döntőbe jutnunk, de nem nagyon szomorkodtunk, sőt majdnem röhögő görcsöt kaptunk miután a csapatból mindenki előrukkolt a kanálkezelési technikájával.Aztán a fergeteg hangulatot még egy esemény fokozta, ugyanis megjelent a csarnokban egy Svarcira kísértetiesen hasonlító piros ruhás fazon, akiről utóbb kiderül, hogy nem más, mint a Mikulás segédje. Először gyanakodva néztünk a nagyszakállúra, akinek a szakálla szalvétából volt, és szokatlan volt az is, hogy nem rénszarvas szánon, hanem tescos bevásárló kocsival érkezett, de miután kiosztotta a versenyzőknek csomagolt ajándékokat mindannyian meg voltunk hatódva, és kicsit megint gyerekeknek érezhettünk magunkat.

Vasárnap reggel behúztuk az utolsó csoportmeccset is, így készülhettünk a döntőre, ahova a Mekkora!-nak sikerült még bejutnia. A szombati el nem döntött derbi után a finálé igazán izgalmas meccsnek ígérkezett, de előtte még az utolsó női meccset is végigizgulhattuk, ugyanis a Purple Jam – Bambi összecsapás kimenetelétől függően még bárhogy alakulhatott a női mezőnyben nevezett csapatok sorrendje. A drámai csatában aztán a tapasztalat felülkerekedett a fiatalos lendületen, és az Ádi által edzett Bambi szerezte meg a bajnoki címet.

A mi mérkőzésünkre fejben és testben is igyekeztünk ráhangolódni, hosszú melegítés és közös nyújtás után, párokban dobálva koncentráltunk a meccsre. A döntő első percétől kezdve kiélezett volt a küzdelem. Kevés hibát ejtettünk, és nagyon gyors játékot produkáltunk, de a pontos megoldásokban a másik oldalon sem volt hiány. A fiataljaink nagyon jól tartották a lépést a felnőtt ellenfelekkel, és gyakran lehetett őket megjátszani. A határozott játékot végig sikerült tartani, és a meccs utolsó perceiben is kegyetlen magabiztossággal fejeztük be a támadásokat. Az eredmény végül 9-7 lett a javunkra, ami azt jelentette, hogy a vándorkupa megint visszatérhetett Debrecenbe, ráadásul sorrendben negyedik alkalommal a FreeBees felirat került rá.Összegezve megint egy nagyon jó hétvégén tölthettünk Ózdon, és újabb kedves élmények kötnek majd minket a borsodi településhez. Ehhez persze a szervező UFÓzd tagjai is sokban hozzájárultak, hiszen mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat. Köszönjük!

Fényképek és videók
- videóinterjú az 1. napról
- videóinterjú a 2. napról
- képek

Csapatunk tagjai voltak
Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gombos Szabolcs, Homoki Gergő, Oláh Ádám, Tolnai Marcell, Tőzsér Tamás, Veres Balázs

Open bajnokság végeredménye
1. FreeBees
2. Mekkora! (SOTG)
3. LOL
4. UFÓzd
5. HUNcut
6. RetrÓzd
7. Fehérvár Lionz

Női bajnokság végeredménye
1. Bambi
2. Fehérvár Lionz
3. Purple Jam (SOTG)
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees