CTD 2015
2015. január 3-4. – Hajdúböszörmény – Can Touch Disc
Fiatalok éles bevetésen

A Can Touch Disc szervezésébe ötödik alkalommal vágtunk bele 2014 utolsó negyedévében. Az előkészítő munka már rutinosan zajlott, és a 14 jelentkező csapat számára minden feltételt sikerült időben megteremteni, hogy a versenyzés megint magas színvonalon mehessen. A csapatokat péntekre vártuk, de hívatlan vendégként az ónos eső is megérkezett az ország keleti részére, ami számunkra is okozott némi bonyodalmat. A Kassáról érkező KEFEAR játékosai ugyanis Miskolcot elhagyva balesetet szenvedtek az autópályán, és összetörték a járgányukat. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a kicsúszás a Böszörménybe való eljutásukat eléggé megnehezítette. Az éjszaka nagy részét azzal töltöttük, hogy segélyhívó központként igyekeztük őket útbaigazítani a rendőrség, az autómentő központ és a tömegközlekedés Bermuda háromszögében. Az éjszaka közepére végül mindenki, akit péntekre vártunk, épségben megérkezett a helyszínre.

A küzdelmek a csoportmeccsekkel kezdődtek. A csapatok négy csoportra osztva, két teremben mérkőztek a felsőházba kerülésért. A csoportok első két helyezettje jutott a felső ágra, de a lebonyolításnak köszönhetően még a kiesőknek is maradt reménye az ötödik hely megszerzésére. Az egyesületünk által nevezett két alakulat ebben az évben sok-sok újonccal volt megtűzdelve, és a középiskolások mellett néhány nyolcadikos is helyet kapott a két csapatban. A FreeBees nagyon jól kezdte a csoportkör, és sikerült is a felső házba kvalifikálnia magát, ahol aztán igen erős ellenfelekkel kellett szembenéznie, de még így sikerült a csoport harmadik helyét megszerezni. A Díszkanálnak már nem ment ennyire jól a nyitás, hiszen az első három meccsen elmaradtak a győzelmek, aztán viszont megállíthatatlannak bizonyult a csapat. Az alsó ágon minden mérkőzést sikerült megnyerni, így megnyílt a lehetőség, hogy a másnapi selejtezőkön feljebb kússzon ez a csapatunk is.

Az ultimate izgalmai mellett más fronton is versenyre kellhettek a csapatok. Megint megszerveztük a tippversenyt, aminek a keretében a csapatok tippelhettek az ellenfelek meccseire, és még néhány érdekes eseményre, például arra, hogy hány külföldi csapat jut a legjobb négybe. A Svarci által készített tippmix lapon délig kellett leadni a téteket, aztán pedig lehetett izgulni, hogy vajon „jön-e a mix”? Másik versenyszám volt a „Brodie Smith Competition”, azaz a trükkös dobások versenye. A cél az volt, hogy a teremben található kukák valamelyikére egy látványos dobást kellett bemutatni, amit okostelefonnal vagy kamerával rögzíteni kellett. Ezeket a felvételeket be lehetett nevezni, és egy három tagú bizottságra várt a feladat, hogy a pályaművekből kiválassza a legjobbat. Már nap közben is mentek a trükkösebbnél trükkösebb próbálkozások, de igazán este lendültek bele a Brodie Smith tanoncok.

A nap végi vacsorát a Halászcsárdában költöttük el, majd egy lazítós, zenés, táncolós estre mentünk át a Hajdú Hotel Pub termébe. Itt a játékosok ismerkedhettek egymással, volt lehetőség megbeszélni a nap történéseit, sőt egy sörivó versenyre is sor került, amit a KEFEAR csapata nyert meg. A bulit aztán egy ádáz hógolyó csata zárta, ugyanis az éjszaka közepére hólepelbe burkolózott a város, és a buliból hazatérő csapatok nem állhatták meg, hogy hógolyók és mozgó célpontok segítségével, fejlesszék a dobókészségüket.

A vasárnap a selejtező meccsekkel kezdődött. Ebben a Díszkanál is érintett volt. Szerencsére kitartott a szombat délutáni lendület, és sikerült továbbjutni, sőt a keresztmeccset is hozta mindkét csapatunk, ami azt jelentette, hogy a délutáni helyosztókon egymással mérkőzhettünk az ötödik helyért. A házi helyosztón már eléggé fáradtan feszült egymásnak a két csapatunk, amit jól mutat, hogy csak a kilencedik percben esett az első pont, és összesen nem szerzett a két alakulat nyolc pontnál többet. Az ötödik helyet végül a Díszkanál, a hatodikat a FreeBees szerezte meg, és nyolc csapatot utasítottunk magunk mögé, ami óriási eredmény, tekintve, hogy az ellenfelek átlagéletkora jóval felette volt a miénknél.

Az elődöntőben a LOLka a Mekkorával nézett szembe, a másik ágon a külföldi párosítás alakult ki, és a Hurricane játszott a krakUF ellen. Végül az egy évvel korábbi döntő ismétlődött meg, de ezúttal a Mekkorának jött ki jobban a lépés, és a lengyel krakUF-nak meg kellett elégednie a második hellyel. A bronz meccsen az osztrák FCD Styrian Hurricane jobbnak bizonyult a LOLkánál, de a fővárosiak sem sokáig szomorkodtak, mert az eredményhirdetésen kiderült, hogy ők nyerték a tippversenyt. A díjátadón arra is fényderült, hogy a szlovák, román és lengyel tagból álló trick shot bizottság Lukas Domonkos dobását ítélte a legjobbnak, a Spirit Of The Game díjat pedig idén is a Bambi érdemelte ki.

A szervezésre megint nem lehetett panasz, amis sokban köszönhető a közösségi szolgálati kötelezettségüket a versenyen teljesítő középiskolásoknak, a játékban pedig minden várakozást felülmúltak az újoncok. Nagy gratula az egész csapatnak!

Szervezői és játékos csapatunk tagjai voltak: Adorján Gréta, Almási Dávid, Csatári Fruzsina, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gál Bence, Gerzsa Zoltán, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Kovács Attila, Major Patrik, Rásó Fanni, Schwarcz Ádám, Szathmáry Zsolt, Szécsi Nikolett, Tolnai Marcell, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Varga Balázs, Varga Máté, Veres Balázs

Szurkolói különítmény: Almási Bálint, Gombos Nóra, Tőzsér Bence

Végeredmény:
1. Mekkora?
2. krakUF
3. FCD Styrian Hurricane
4. LOLka
5. Díszkanál
6. FreeBees
7. KEFEAR
8. Soimii Patriei
9. Baník lásky
10. incredible ultiMates
11. Sky Up
12. HUNcut-SZUFLA
13. KEFEAR 2
14. Bambi

Spirit of the Game: Bambi
Betmix winner: LOLka
Trick Shot champion: Lukas Domonkos (Sky Up)
FrisBeeRace: KeFear
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees