2015 Seven
2015. február 14-15. – Gödöllő – Seven 2015
Kemény szezonkezdet

A Seven minden évben fontos állomása a szabadtéri szezonra való felkészülésnek, hiszen a meccsek nagy pályán, hét-hét elleni játékkal zajlanak. Ráadásul évre-évre jobb csapatok adják le jelentkezésüket a tornára, így tényleg lemérhetjük, hogy mely területeken kell fejlődnünk, hogy az esztendő fő versenyein a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani. Idén is ennek megfelelő célokkal vágtunk neki a gödöllői útnak. A csapattól az volt az elvárás, hogy szép lassan kezdjünk visszarázódni a nagypályás játékba, élvezzük, hogy a régió top klubjai ellen játszhatunk, és a szezon eleji erőnlétünknek megfelelő terhelést vállaljon csak magára mindenki.

Már az első csoportmeccsünk izgalmas derbit hozott, hiszen fej-fej mellett haladtunk a FUJ-al, és bár lett volna esélyünk több ponttal is meglépni, a csehek jól tartották magukat, és a végjátékban nekik jött ki jobban a lépés, végül egy ponttal kikaptunk. Aztán az osztrák thebigEZ következett. Ellenük is jól kezdtünk, de meccs második felében szerzett előnyüket nem tudtuk ledolgozni. A szombati nap utolsó mérkőzését a koed Eb győztes francia Sun ellen játszottuk, pontosabban ők játszottak velünk macska egér játékot. Nem sok esélyünk volt, de a nagy különbségű vereséget csakis magunknak köszönhettük, hiszen semmi különlegeset nem csináltak, egyszerű, pontos játék produkáltak, amire mi hitehagyott védekezéssel és akadozó támadásokkal próbáltunk válaszolni, persze nem sok sikerrel.

Vasárnap aztán az alsóházi keresztmeccsen az osztrák FWD>> volt az ellenfelünk, és a szombat napvégi motiválatlanságnak szerencsére már nyoma sem volt. A játék már kezdett hasonlítani a megszokott FreeBees stílushoz, és bár a meccs vége megint izgalmasan alakult, megnyertük a párharcot, ami azt jelentette, hogy a helyosztón ismét a FUJ-jal kerültünk össze. A csehek elleni visszavágás azonban nem sikerült, sőt a mérkőzés végére jónéhány pontos különbség alakult ki. Szomorkodni viszont nem volt okunk, hiszen a szezonkezdet ellenére helyenként nagyon szép játékot produkáltunk, csiszolódott a rozsdásan működő csapatmunka, és a fiataljaink is egyre magabiztosabban mozogtak a pályán. A célt, hogy belerázódjunk a nagypályás játéka, sikerült elérni, és mindannyian nagy motivációt kaptunk, hogy a következő hetekben fokozzuk az edzésintenzitást, hogy az év során a FreeBees, a Lézer Pávák és a koed válogatott tagjaként is megálljuk a helyünket.

A csapat tagjai voltak: Fodor Dániel, Fodor László, Gombos Szabolcs, Halmai Dénes, Homoki Gergő, Lénárd Márton, Mészáros Péter, Oláh Ádám, Oláh Sándor, Schwarcz Ádám, Tolnai Marcell, Tőzsér Tamás, Veres Balázs

Végeredmény
1. Sun Frisbee Club de Créteil (FRA)
2. thebigEZ (AUT) - SOTG
3. Prague Devils (CZE)
4. LOL Ultimate Team (HUN)
5. FUJ (CZE)
6. FreeBees (HUN)
7. @fwd>> (AUT)
8. Friselis (FRA)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees