2015 Terem OB
2015. február 28. – március 1. – Orosháza – XII. Terem Ultimate OB
Teremből ötös

A terem ob jónéhány éven keresztül az egyesületünk gondozásában került megrendezésre, és az évek során a szervezői teendők magas szintű ellátása mellett természetessé vált számunkra, hogy a bajnokságra való felkészülést is komolyan vegyük. Ez a reflex azután is megmaradt, hogy a szervezői munkát más klubok vették át. Az idei bajnokságra is tudatosan készültünk, és a munka gyümölcse sem maradt el.

A versenyen két csapattal vettünk részt. A FreeBees valamivel tapasztaltabb sorral állt fel és azt a küldetést kapta, hogy egészen a döntőig jusson el, míg a PurpleBees számára a tapasztalatszerzés, és a középmezőnybe jutás volt a kitűzött cél. Mindkét játékoslistánkon hemzsegtek a junior korú játékosok, sőt lányok is pályára léptek debreceni színekben, de ennek ellenére olyan érett csapatmunkát produkált a két alakulat, amit a felnőttekből álló csapatok is megirigyelhettek.

A szombati napon mindenki három csoportmeccset játszott, és mindjárt az első meccsen egymással került szembe a két debreceni csapat. A FreeBees bajnoki esélyeshez méltóan kezdett, és nagykülönbségű győzelmet aratott, de a nap hátralévő részében is pontos, és villámgyors játékkal verte az ellenfeleket. A PurpleBees versenye már döcögősebben indult, de szép fokozatosan sikerült belerázódni a játékba, és a két budapesti vendégjátékossal is sikerült összecsiszolódni. Bár mindhárom szombati meccsét elvesztette a tanulós csapatunk, a LOLka elleni szuperszoros derbi már mutatta, hogy a vasárnapi ellenfelek jó, ha felkötik a gatyát.

A szombat délután a lazításé volt. Könnyed focizással, célba dobással, és a csarnokban rendezett kézi meccseken való szurkolással töltöttük el az időt, a vacsora után pedig a többi csapattal cimboráltunk. Másnap reggel folytatódtak a meccsek, mindkét csapatunk megnyerte a hátralévő csoportmeccseket, így a FreeBees elsőként, a PurpleBees pedig negyedikként jutott az elődöntőbe. Ez egyben azt is jelentette, hogy megint egymással kerültünk szembe. Ezúttal azonban sokkal szorosabban alakult az összecsapás, sőt sokáig a második csapatunk volt lépéselőnyben, de a mérkőzés második felére a FreeBees még egy fokozattal feljebb kapcsolt, és átvette az irányítást, amit aztán a meccs végéig nem is engedett ki a kezéből. A játék képe nagyon jól mutatta, hogy a torna során milyen sokat fejlődött a PurpleBees. Ezt bronzmérkőzésen is érezni lehetett, hiszen a SZUFLA ellen is sokkal jobban ment a játék, mint a szombati napon. Bár nem sikerült a bravúr, a negyedik helyezés nagyon szép eredmény, főleg úgy, hogy összesen két felnőtt volt a csapatban.

Na persze a FreeBees átlagéletkora sem volt sokkal magasabb, főleg nem a LOLka elleni döntőben, ugyanis két játékosunk is kiesett a nap végére, Dani belázasodott és már nem is lépett pályára, és Balázsban is betegség bujkált, ezért magához képest takarékra állva játszott. Tomi és Svarci vette át a csapat vezetését, és bár az első pontra hat percet kellett várni, végül beindult a pontgyártás, és nagy különbséggel nyertük az ötödik bajnoki címünket.

A célokat tehát maximálisan sikerült teljesíteni, de még ennél is lényegesebb, hogy a két csapat fiatal tagjai olyan tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyek rengetget számítanak majd továbbfejlődésük szempontjából.

A csapataink tagjai voltak: Almási Dávid, Barla-Liha Kristóf, Bíró Márton, Csatári Fruzsina, Fodor Dániel, Fodor László, Gál Bence, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Kardos Vivien, Schwarcz Ádám, Szécsi Nikolett, Tolnai Marcell, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Veres Balázs

Végeredmény
1. FreeBees (Debrecen)
2. LOLka (Budapest) - SOTG
3. UTC-SZUFLA (Szeged)
4. PurpleBees (Budapest, Debrecen)
5. Fehérvár Lionz (Székesfehérvár)
6. UFFF (Orosháza)
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees