2015 Vienna Junior League
2015. április 18-19. - Bécs - Vienna Junior League
Dobogón két csapattal is

A Vienna Junior League a bécsi sporttársaink egy teljesen új kezdeményezése, amivel az volt a céljuk, hogy a régió utánpótláskorú csapatainak megfizethető áron biztosítsanak versenyzési lehetőséget. A versenyről februárban értesültük, kaptunk az alkalmon, és elkezdtük megszervezni, hogy legalább egy junior magyar csapattal részt tudjunk venni a tornán. Az előkészületek olyan jól sikerültek, hogy két különböző korosztályra is összejött egy-egy alakulat, így U20-ban és U17-ben is beneveztünk.

A csapat egyik fele a FreeBeesből, a másik fele a Purple Jamből tevődött össze, és összesen két kisbusznyi társasággal vágtunk neki a túrának. A péntek késő esti érkezés ellenére mi voltunk az elsők a helyszínen, de nem sokkal utánunk a bolognai kontingens és a cseh/szlovák játékosok is befutottak. Kis terepfelmérés után nyugovóra tértünk, és reménykedtünk benne, hogy az út nagy részén zuhogó eső nem tart kis szombatig.Nos, az imánk meghallgatásra talált, de a fohászokba a szelet is bele kellett volna venni. Olyan viharos erejű szél fogadott ugyanis minket a pályán, ami tapasztalat játékosoknak is feladta volna a leckét. A mondás viszont úgy tartja, hogy teher alatt nő a pálma, és ennek megfelelően vetettük bele magunkat a meccsekbe. Szinte minden csapat a széltaktikát alkalmazta, azaz dobjunk hosszút az ellenfél zónája felé, és ha elkapjuk király, ha nem, akkor szenvedjen csak az ellenfél onnan. Azt gondoltuk ennél rosszabb már nem jöhet, de a ravasz tavaszi időjárás, bemutatta, hogy tévedtünk. Kaptunk egy kis havasesőt is a nyakunkba, csak hogy tudjuk, hol a helyünk.

A viszontagságos körülmények ellenére szépen kezdtünk belerázódni a játékba. Az U17-es csapatunk minden meccsét hozta a nap folyamán, de az U20-as csapatunk is elkapta a fonalat a harmadik mérkőzésre. A meccseinket már kora délután befejeztük, így a centerpályán szervezett amerikai focimeccsbe is belenézhettünk, és volt időnk pihenni a szálláshelyen. Az esti vacsora után logisztorikkal és trambulin ugrálással fárasztotta magát a banda, és mivel túl jó volt a társaság, csak az éjszaka közepén hajtottuk álomra a fejünket.

Vasárnapra aztán elzárták a szélcsatornákat, és ez sokat dobott a játék képén. Több féle taktikát ki lehetett próbálni, és a szerencse faktor szerepe is lecsökkent. Az U20-as játékosaink egy szuperizgalmas, fordulatokban gazdag meccset játszottak az egyik osztrák csapattal, és bár kikaptunk, igazi élmény volt látni az ifjoncok küzdeni tudását és érett játékát. Közben az U17-es csapatunk tovább menetelt és a szoros meccsekből is győztesként tudott kijönni, pedig az ellenfeleknél akadt egy-két olyan játékos, akiknek a dobkészségét felnőttek is megirigyelhették volna.

A nap végére kialakultak a helyosztók. U20-ban a harmadik helyért játszottunk ugyanazzal a csapattal, akiktől nagy pofont kaptunk a legelső szombati derbin, ám ezúttal mi bizonyultunk jobbnak. Minden játékosunknak kijött a lépés, és igazi örömjáték lett a vége, bezsebeltük tehát a harmadik helyet. U17-ben épp fordítva alakult a formaidőzítés. Itt is a szombati első ellenfelünkkel kerültünk össze a döntőben. Bár szombaton sima győzelmet arattunk, hát most erősen fel kellett kötni a gatyát, mert a Wunderteam hárompontos előnyt kovácsolt össze a meccs végére. A csapat tartását mutatja, hogy ebben a helyzetben is megőrizte a higgadtságát minden játékosunk, és sikerült ütemet váltani. Pontos hosszújátékkal, bátor vetődésekkel felzárkóztunk, és a kemény védekezésnek köszönhetően az idő lejártakor már döntetlent mutatott az eredménytábla. Az utolsó pontban aztán egy szép védekezés után pontos támadást vezettünk az ellenfél zónájába. Nagy fordítás volt!

Rengeteg élménnyel és hasznos tapasztalatokkal hagytuk el Bécs városát. Reméljük, sok hasonló versenyünk lesz még!

A csapataink tagjai voltak: Adorján Gréta, Almási Bálint, Almási Dávid, Barla-Liha Kristóf, Bíró Márton, Bíró Mercédesz, Gál Bence, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Kardos Vivien, Székely Dalma, Tolnai Marcell, Tóth Milán, Ványi Virág, Varga Balázs

Edzők: Fodor László, Tóth Péter

Végeredmény U17:
1. U17 Hungarian Junior Team (HUN)
2. Wunderteam (AUT)
3. Catchup Juniors (AUT)

Végeredmény U20:
1. Sabin 2 (ITA)
2. W@lz (AUT)
3. U20 Hungarian Junior Team (HUN)
4. Unreal Ultimate (AUT)
5. Righi 3 (ITA)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees