2015 II. Suli Frizbi Kupa
2015. április 29. – Budapest – II. Suli Frizbi Kupa
Debreceni sikerek a II. Suli Frizbi Kupán

A Suli Frizbi Kupa első januári kiírásán nagyon jó élményekkel gazdagodtak a debreceni fiatalok, így az áprilisi versenyt is nagy lelkesedéssel várta a Fazekas Mihály Gimnázium és a Lilla Téri Általános Iskola csapata. Sőt ezúttal a Hatvani István Általános Iskolából is sikerült összeállítani egy csapatot, így közel 30 fővel vágtunk neki a frizbis kirándulásnak.

A versenyt a Magyar Frizbi Szövetség szervezte ismét a Vasas Fáy utcai sporttelepén, de ezúttal szabadtéren kergették a korongot a fiatalok. Az erős tavaszi szél rendesen meg is bolondította a játékot, és az összeszokottabb csapatoknak is rendesen össze kellett kapnia magát. A torna minden kategóriában csoportmérkőzésekkel kezdődött. A debreceni csapatok jól vették az első akadályokat, de Hatvaninak és a Fazekasnak is becsúszott egy-egy vereség a csoportmeccsek alatt, a Lilla térinek pedig egy döntetlen jelentett szépségfoltot az eredményén.

A lebonyolítás szerint azonban még a csoport utolsók is odaérhettek a dobogó felső fokára, így a kisebb botlások ellenére semmi sem volt még veszve. Az egyenes kieséses szakaszban mindhárom debreceni csapat győzelemmel lépett tovább az első körön, így mindhárom kategóriában ott voltunk a legjobb négy közé.

A Lilla téri csapat megállíthatatlanul menetelt a döntőig, minden ellenfelét sokpontos különbséggel múlta felül, és ez a döntőben is így volt. Az aranyérem teljesen megérdemelten került az Inci néni és Marci által vezetett csapathoz. A Hatvaninak már sokkal nehezebb dolga volt, főleg azért, mert egyetlen cserével kellett végigjátszaniuk a versenyt, ráadásul Bálint sérült ujjal volt kénytelen pályára lépni, Dénes pedig épp hogy kihevert egy betegséget. Ennek ellenére nagyon izgalmas meccseket játszottak, és a döntőről illetve a bronzéremről is épp hogy csak lemaradtak. A negyedik helyezés nagyon szép eredmény.

A Fazekas csapata a kezdeti bizonytalankodás után egyre jobban magára talált. A fiúk és lányok is vetődtek a korongért, nagy mentések, és szép pontszerzések jöttek egyre-másra. A döntőben az Ady lelkes gárdájával kellett farkasszemet nézni a Geri által irányított csapatnak. Igazi döntő hangulat alakult ki, mindemellett nagyon sportszerűen játszott mindkét csapat. A meccset végül a mieink nyerték, de kiváló teljesítményt nyújtott az ellenfél is.

Az eredményhirdetésen tehát két debreceni aranynak is örülhettünk, de a dobogóról épp hogy lecsúszó Hatvaninak sem volt oka szégyenkezni. Príma játékot produkált mindenki, és a nap végén nagyon jó élményekkel, no meg napon megpirult arcokkal térhettünk haza.

A debreceni csapatok tagjai voltak:
- Fazekas Mihály Gimnázium: Adorján Gréta, Almási Dávid, Almási Nóra, Cogoi Richárd, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Kiss Hanna, Kovács Norbert, Varga Balázs, Varga Máté, Veres Imre
- Lilla Téri Általános Iskola: Csatári Fruzsina, Karácsony Kevin, Kardos Vivien, Kozák Krisztián, Szécsi Nikolett, Vizes Balázs, Tolnai Marcell
- Hatvani István Általános Iskola: Almási Bálint, Gombos Nóra, Konyecsik András, Korompai Hunor, Kundrák Dénes, Oláh Ágnes
Tolnai Ferenc Marcell, Kardos Vivien, Csatári Fruzsina, Kozák Krisztián, Karácsony Kevin, Szécsi Nikolett, Vizes Balázs, Tarján Gábor

Kísérő tanárok, edzők és szurkolók:
Fodor Dániel, Fodor László, Rácz Irén, Schwarcz Ádám

Végeredmény:

III. korcsoport
1. Fodros Általános Iskola (Budapest)
2. Arany János Általános Iskola (Budapest)
3. Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
4. Hatvani István Általános Iskola (Debrecen)
5. Németvölgyi Általános Iskola (Budapest)
6. Eötvös József Általános Iskola (Budapest)
7. Palotás Gábor Általános Iskola (Budapest)
8. Gárdonyi Géza Általános Iskola (Budapest)

IV. korcsoport
1. Lilla Téri Általános Iskola (Debrecen)
2. TE Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
3. Ady Endre Általános Iskola (Gyál)
4. Fodros Általános Iskola (Budapest)
5. Arany János Általános Iskola (Budapest)
6. Derkovits Gyula Általános Iskola (Budapest)
7. Németvölgyi Általános Iskola (Budapest)
8. Palotás Gábor Általános Iskola (Budapest)
9. Gárdonyi Géza Általános Iskola (Budapest)

V. és VI. korcsoport
1. Fazekas Mihály Gimnázium (Debrecen)
2. Ady Endre Gimnázium (Budapest)
3. Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
4. TE Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium - VI. kcs (Budapest)
5. VIK Baptista Középiskola és Szakiskola 2 (Budapest)
6. VIK Baptista Középiskola és Szakiskola 3 (Budapest)
7. Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium V. kcs (Budapest)
8. VIK Baptista Középiskola és Szakiskola 1 (Budapest)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees