2015 szabadtéri open ob
2015. május 2. és július 4. – Budapest – szabadtéri open ultimate ob
Újoncokkal a pályán

A 2015-ös szabadtéri open ultimate ob ismét két fordulós volt. Mindkét verseny Budapesten zajlott május 2-án és július 4-én. Hasonlóan az előző évhez, megint kvalifikációs fordulóval indult a bajnokság, és az első tornán elért helyezések határozták meg a döntő lebonyolítási rendjét.

A csapatunk azzal a céllal vágott neki a kvalifikációnak, hogy junior játékosaink minél több tapasztalatot gyűjtsenek. Fiataljaink között többen voltak olyanok, akik éles meccset nem játszottak még nagy pályán, és felnőttek ellen is csak edzésen mérhették össze tudásukat, így arra ösztönöztük őket, hogy a tréningeken tanultakat vegyék elő és bátran játszanak. A nagyok e közben azt a feladatot kapták, hogy segítsék a fiatalok beilleszkedését, és hozzák őket helyzetbe. Előre megbeszéltük azt is, hogy a kiélezett szituációkban sem fogunk erős sort hívni, hogy lássuk, mennyire állja meg a csapat így a helyét, és jöjjenek elő azok a pontok, amelyeken fejlesztenünk kell majd a döntő előtt. A kitűzött harmadik helyezést sikerült elérni, és két győzelem mellett két vereséggel tértünk haza. Az eredménynél azonban sokkal lényegesebb volt ezúttal, hogy képet kaptunk arról, hogy mire kell koncentrálnunk a két ob forduló közötti közel két hónapos időszakban.

A legfontosabb terület a zónázás volt. Az edzéseink nagy részén azon dolgoztunk, hogy a játékosaink elsajátítsák a zóna elleni támadás és a zónavédekezés fortélyait. Már-már unalmassá válhatott, hogy majd minden tréningen előjöttek a cup mozgás szabályai, a popperek szerepe vagy a szélsők időzített futása, de az erőfeszítések nem voltak hiábavalók, hiszen a júliusi fordulón minden meccsen elővettük a zónát, sőt a zóna védekezésről ember védekezésre történő gyors váltást is sikerrel használtuk. A leglényegesebb mégis az volt, hogy a LOL elleni elődöntőben már sokkal hatékonyabban támadtunk, amikor az ellenfél a zónavédekezéssel próbálkozott, így az összecsapás sokkal szorosabban alakult, mint az első fordulón. Olyannyira, hogy a győzelemre is jó esélyünk volt. A budapesti csapat viszont megérdemelten jutott a döntőbe, és nyerte meg végül a bajnokságot. Kétségkívül egy orrhosszal még előttünk járnak a lolosok, de jövőre igazi ki-ki mérkőzést játszhatunk velük, ha az ifjoncaink tudják tartani ezt a fejlődési tempót.

A bronz meccset brutális melegben játszottuk le, és kicsit motiválatlanok is voltunk az elvesztett elődöntő után, de a második félidőre beindult a FreeBees gőzhenger, így nem volt kérdéses a dobogós helyezésünk. A torna után ünneplésre is szakítottunk időt, lepcsánka partit tartottunk Szatnál, s közben az őszi illetve a jövő évi célokról és tervekről is ejtettünk néhány szót, bevonva persze a fiatalokat is. Vagány lesz, hajrá FreeBees!

Csapatunk tagjai voltak: Almási Dávid, Fodor Dániel, Fodor László, Gál Bence, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Oláh Ádám, Schwarcz Ádám, Szathmáry Zsolt, Tolnai Marcell, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Varga Balázs, Varga Máté, Veres Balázs

Végeredmény:
1. LOL (Budapest)
2. Hallodigaz-e? (Budapest)
3. FreeBees (Debrecen)
4. LOL 2 (Budapest)
5. UTC-SZUFLA (Szeged)
6. Fehérvár Lionz (Székesfehérvár)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees