2015 - junior tábor
2015. augusztus 19-23. – Tiszafüred – nyári frizbis junior edzőtábor
Kalandozás Tiszafüreden

A FreeBees apraja-nagyja megint aktív résztvevője volt a juniorok számára szervezett nyári edzőtábornak. A fiatalok, mint táborozók, az idősebbek, mint táborvezetők vettek részt az ötnapos eseményen. A tábort megint együtt szerveztük a Magyar Frizbi Szövetséggel, a budapesti Németh László Gimnáziummal és a Frizbivel az Egészségért Egyesülettel, és ezúttal új helyszínen Tiszafüreden gyűlt össze a budapesti, debreceni és szegedi sportolókból álló gyereksereg.

A szerda reggeli induláskor még csak a szürke fellegek tűntek fel az égen, viszont a megérkezésünkre már meg is eredtek az égi csatornák. Ennek megfelelően a szabadba tervezett programokat át kellett alakítottuk, és a Pepita szálló alatt található Park étterem különtermében tartottuk meg az ismerkedős délutánt. A társaság négy kisebb csoportra osztva oldott meg logikai és szabályismereti feladatokat, volt olyan játék, amiben a nevettetés és a nevetés megállása volt a cél, sőt az igaz-hamis versenyben érdekes dolgokat is megtudtunk egymásról. Az esti vacsora után még felköszöntöttük a szüli- és névnaposokat, aztán nyugovóra tértünk kérve az égieket, hogy másnapra jobb időnk legyen.Reggel úgy tűnt, fohászunk meghallgattatott, mert a reggeli kocogás alatt nem esett, de mire délelőtti edzés helyszínére érkeztünk megint rákezdett zuhé. Ez viszont nem rettentette el a társaságot, mindenki keményen nyomta a gyakorlatokat és a meccseket. Az edzéseken ezúttal a mérkőzéseké volt a főszerep több szempontból is. Egyrészt sokkal több volt a játék, és a drillek inkább bemelegítési mint gyakorlási szerepet töltöttek be, másrészt a fiatalok arról kaptak egy átfogó oktatást a három nap alatt, hogy hogyan épül fel egy meccs, milyen fázisai vannak a ráhangolódástól a végjátékig, hogyan érdemes viselkedni a pályán és az oldalvonalon, és milyen taktika elemekre kell odafigyelni a játék során.

A csütörtök délutáni edzésre végül elállt az eső, így a tóparti pályán tartott foglalkozáson már szárazon lehetett taratani a korongot, ehhez persze az kellett, hogy a diszk többet legyen a levegőben, mint a füvön. A kisebbek és nagyobbak külön kergették a korongot, és különböző felállásokban próbálhatták ki magukat. Estére megint jutott egy érdekes program, ugyanis a koppenhágai ultimate Európa-bajokság résztvevői fényképes beszámolót tartottak tapasztalataikról és élményeikről. Ezután a jövő évi junior vb-ról és a 2017-es ifi Eb-ról is beszélgettünk, és ezek kapcsán terveket szövögettünk a fiatalokkal együtt.Péntekre megérkezett a tökéletes frizbis időjárás, se nem túl meleg, se nem túl hideg hőmérséklettel, és enyhe széllel. A délelőtti edzésen felvételeket is készítettünk a játékról, amit aztán a vacsora után közösen elemeztünk ki, néhány Eb és vb mérkőzés mellett. Mindenkinek tanúságos volt látni magát kívülről, de igazán sokat abból lehetett tanulni, hogy láttuk, hogy dolgozik vagy hogyan kellene összedolgozni a csapatrészeknek. A szombati edzésen ennek már kézzel fogható hatása volt a teljesítményre és az összjátékra.

Péntek délután még a strandra is lemerészkedtünk, de csak néhány bátor vállalkozott arra, hogy a vízbe is belegázoljon. No és persze voltak páran, akik nem annyira önszántukból lettek vizesek. Mindenesetre megállapítottuk, hogy a tökéletes frizbis idő nem egyenlő a strandolós idővel. A délutáni edzésen a négy tábori csoport vetélkedett egymással, és felváltva vettek részt az disc golf, távolsági dobás és ultimate versenyszámokban. A visszaérkezés után a Dóri-Patrik szobaellenőrző páros rendkívüli tisztasági ellenőrzést vezetett. Mivel az ellenőrzések minden nap reggeli után történtek, így tényleg meglepetés szerű volt a délutáni őrjárat, és a magas pontszámok mellé bizony odakerült néhány alcsonyabb is.Szombaton nem Ádi és Svarci, hanem a zuhogó eső keltett minket. Ki is hagytuk a reggeli kocogást, és reménykedtünk, hogy a reggeli után útra tudunk kelni a pályához. Az égiek megint kegyesek voltak hozzánk, hisz mire útra készek voltunk, az eső is elállt. A délelőtti edzésen a társaság nagy része kirobbanó formát mutatott, jó egyéni teljesítmények, szép megoldások, kiváló csapatmunka jellemezte a kicsik és nagyok játékát egyaránt. A cap szabály gyakorlásába is mindenki nagyon jól belejött.

Délután a vetélkedőket fejeztük be, és kialakult a csaptok közötti sorrend mindegyik versenyszámban, a végén a 9 fős alakulatok egy 2-2 elleni játékban is összemérték tudásukat. Ebben a versenyben felváltva mentek pályára a csapattagok, és igazi aréna hangulat alakult ki mindkét pályán. Nagy vetődések, brutális kilépések és hihetetlen elkapások fokozták a hangulatot. Este az eredményhirdetésre is sor került, és az elért helyezéstől függően mindenki választhatott magának egy-egy frizbis ereklyét, amit idősebb magyar játékosok ajánlottak fel a fiataloknak.Az utolsó éjszaka kicsit később volt takarodó, nagy kártya partik, társasjátékozás, szívatós beszélgetések alakultak ki, így vasárnap tovább is alhatott a társaság. Nagyon azért nem lehetett lustálkodni, mert délelőtt a Kalandszigetre tervezett kirándulás volt a program. Komppal keltünk át a Tisza-tavon, és a szigeten lévő erdőben kötélpályán másztunk fel a lombkorona szintre. Erőre, egyensúlyérzékre és nem kevés bátorságra volt szükség a pálya végmászásához, és egy erőnléti edzéssel simán felért a háromórás program.

Ebéd után aztán a takarítás, és a búcsúzás következett. Előbb a szegedi és budapesti táborozók hagyták el Tiszafüredet, aztán a debreceniek is útra keltek, és Tiszafüred elcsöndesedett, de reméljük, hogy csak egy évre, és jövőre ismét frizis zsivajtól lesz hangos a város.Táborozók: Adorján Gréta, Almási Bálint, Almási Dávid, Barczikai Fanni, Barla-Liha Kristóf, Bartha Zoltán, Biró Márton, Biró Mercédesz, Cogoi Richárd, Csatári Fruzsina, Fűzfa Eszter, Gál Bence, Gombos Nóra, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Hegedűs Anna, Homoki Gergő, Juhász Janka, Kardos Vivien, Király Enikő, Kiss Levente, Komarovszky Zsófi, Kundrák Dénes, Mészáros Myrtill, Nagy Lőrinc, Oláh Ágnes, Rácz Árpád, Radákovics Norbert, Simon Alexandra, Szécsi Nikolett, Székely Dalma, Tóth Milán, Tőzsér Bence, Ványi Virág, Varga Balázs, Varga Máté, Varjassy Anna

Edzők: Boross Gábor, Fodor László, Major Patrik, Nagy Dóra, Németh Márton, Oláh Ádám, Rauscher Anna, Schall Brúnó, Schwarcz Ádám, Szathmáry Zsolt, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Veres Balázs

Fényképek: 1. nap, 2. nap, 3. nap, 4. nap, 5. nap
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees