2015 szabadtéri koed ob
2015. szeptember 20. és október 17. – Debrecen és Gárdony – szabadtéri koed ultimate ob
Tapasztalatok felnőttek között

A 2015-es szabadtéri felnőtt koed ultimate ob idén is kétfordulós volt, ahol folytatva a tavalyi hagyományokat, ismét két közös csapatot indítottunk a budapesti Purple Jam csapatával. Az első verseny szervezésének megtisztelő feladatát épp mi kaptuk, és szeptember 20-án a Debreceni Sportcentrumban rendeztük meg a kvalifikációs fordulót. Ennek eredményei alapján határozták meg a döntő lebonyolítását, aminek a helyszíne végül Gárdony-Dinnyés volt október 17.-én.

Csapataink azzal a céllal vágtak neki a fordulóknak, hogy hozzák ki magukból a legtöbbet, a játékunk folyamatosan fejlődjön, és nem utolsósorban élvezzük a játékot. Mivel felnőtt mezőnyben versenyeztünk, ezért a helyezés és az eredmények másodlagosak voltak.

Sajnos mindkét forduló alkalmával az időjárás borongós és esős volt, de ez lehetőséget adott, több taktikai elem gyakorlására, és a nehéz természeti körülményekhez való alkalmazkodásra. Támadhatunk zónavédekezés ellen, sőt volt, amikor mi magunk is ezzel a védekezéssel nehezítettük meg ellenfeleink dolgát. Mindkét csapatban volt egy-két felnőtt játékos, akik segítették a fiatalabbak játékát, de nagyörömünkre szolgált, hogy annak ellenére, hogy a két csapat játékosai külön edzenek ez a pályán szinte egyáltalán nem látszott. A támadásainkat gyors passzok és dump&swing játék kísérte, de nem estünk kétségbe a hosszú dobásoktól sem. Nagyon sok szép dobást-elkapást láthattunk. Védekezésünket pedig brutális elszántság jellemezte.

Külön érdekesség, hogy a sors mindkét alkalommal összehozta a csapatainkat. Azonban ez egy percig nem hasonlított olcsó edzőmeccsre, komoly presztízs, de ugyanakkor sportszerű mérkőzéseket vívtak a fiatalok. Végül a Free Jam csapata az 5. helyezést érte el, megelőzve a Fehérvár Lionz csapatát, és a végig nagyot küzdő Purple Bees nevű másik gárdánkat.

Immár harmadik éve indítunk közös csapatokat a pestiekkel, melynek minden perce értékes tapasztalatot, tanulságot, örömöt és fejlődést jelentett a fiataloknak, akik nem csak helytálltak, de szép teljesítményt is nyújtottak a versenyek alkalmával. Úgy néz ki, a skacok megértettek arra, hogy most már az „öreg rókák” nélkül szerepeljenek itthon és Európában egyaránt ebben a formációban, nagy-nagy gratula!

Csapataink tagjai voltak:
FreeBees: Almási Dávid, Cogoi Richárd, Csatári Fruzsina, Fodor Dániel, Fodor László, Fodorné Érsek Kitti, Gál Bence, Gombos Nóra, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Tőzsér Tamás, Nagy Dóra, Oláh Ágnes, Rácz Árpád, Schwarcz Ádám, Szécsi Nikolett, Tóth Péter, Varga Balázs, Varga Máté, Veres Balázs
Purple Jam: Barczikai Fanni, Brla- Liha Kristóf, Bíró Márton, Bíró Mercédesz, Hegedűs Anna, Juhász Janka, Kommarovszky Zsófi, Mészáros Myrtill, Nagy Lőrinc, Simon Alexandra, Székely Dalma, Tóth Milán, Ványi Virág, Varjassy Anna

További segítők: Kundrák Dénes, Tőzsér Bence, Oláh Márton, Szathmáry Zsolt

Végeredmény:
1. LOL (Budapest)
2. LOL 2 (Budapest)
3. Hallodigaz-e? (Budapest)
4. UTC-SZUFLA (Szeged)
5. Free Jam (Debrecen, Budapest)
6. Fehérvár Lionz (Székesfehérvár)
7. Purple Bees (Debrecen, Budapest)
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees