2016 Seven
2016. február 13-14. - Gödöllő - Seven
Hetedik helyezés a Sevenen

A Seven elnevezésű gödöllői torna az egyik legbiztosabb pont az éves versenyprogramunkban. Az első, 2013-ban megrendezett Seven óta minden évben részt vettünk a fedett, műfüves nagypályán rendezett tornán, és most is ott voltunk a nyolccsapatos mezőnyben.

Ezúttal nem csak a szabadtéri szezonra való felkészülés volt a célunk, hanem az is, hogy a középiskolás játékosainknak lehetőséget teremtsünk arra, hogy nemzetközi mezőnyben próbálgassák szárnyaikat. Éltek is az alakalommal a fiatalok, és rendesen odatették magukat mindegyik mérkőzésen.

A házigazda LOL ellen kezdtük a versenyt, és bár vezettünk is a meccs elején, azért a rutin felül kerekedett a fiatalos lelkesedésen, és az idő lejártakor 8:13-at mutatott az eredményjelző. A játékba belerázódva a címvédő thebigEZ ellen folytattuk a csoportküzdelmeket, és 8:12-re vesztettünk, de a mutatott teljesítményünkről sokat elárul, hogy a meccs után az osztrák sporttársak elismerően szóltak a támadójátékunkról, és méltatták azt is, hogy a fiatalok milyen éretten játszanak. A nap utolsó mérkőzését a román Azvârlirea ellen 15:5-ös győzelemmel zártuk, így csoportharmadikok lettünk, és ez azt jelentette, hogy az első ágra kerültünk.Este a tornateremben lazítottunk, beszélgettünk a junior vb-ről, és előkerült a Dobble, a Bang és a Spikeball is. Vasárnap reggel aztán az A csoport negyedik Girls Stay Home volt ellenfelünk. A derbi igazán szoros küzdelmet hozott, nagyobb különbség a meccs egyik szakaszában sem alakult ki, de a végjáték előtt kétpontos előnybe kerültek a lengyelek. A rendes játékidő vége előtt sikerült egy pontra ledolgozni a hátrányunkat, és az utolsó ponttal ki is egyenlítettünk, így jöhetett a döntő pont. A védekezésbe mindent beleadtunk, és a nagy nyomás alatt kétszer is vetődve kellett mentenie az ellenfél elkapóinak, de nem hibáztak, így végül a 10:11-es állásnak ők örülhettek. Ám búsulni nekünk sem volt okunk, hiszen nagyon jól ment a játék, és a meccs végi felzárkózás jól mutatta a fiatal csapatunkban rejlő potenciált.

A helyosztón ismét a románokkal kerültünk szembe, és ezúttal 18:7-re hoztuk a meccset, így a hetedik helyezéssel fejeztük be a tornát. Szuper felkészülési lehetőség volt ez a gödöllői hétvége, és a thebigEZ illetve a GSH ellen vívott meccseinken rengeteget tanultunk. A verseny végén még leültünk közösen értékelni a történteket, és sokat beszélgettünk a flow állapotról, és arról, hogy hogyan érhető el ez a tudatállapot a meccsek előtt vagy alatt.

Csapatunk tagjai voltak: Almási Dávid, Cogoi Richárd, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Gál Bence, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Oláh Ádám, Schwarcz Ádám, Szathmáry Zsolt, Varga Balázs, Veres Balázs

Végeredmény:
1. thebigEZ (osztrák)
2. Play> Ultimate Vienna (osztrák)
3. Prague Devils (cseh)
4. LOL Ultimate Team (magyar
5. Girls Stay Home (lenygel) - SOTG
6. CUSB Zero51 Ultimate Frisbee Bologna (olasz)
7. FreeBees Debrecen (magyar)
8. Azvârlirea (román)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees