2016 Terem OB
2016. április 2-3. – Ózd – XIII. Terem Ultimate OB
Címvédés Ózdon

Ózdra mindig nagyon jó érzésekkel térünk vissza frizbizni. A várost körülvevő táj nagyon szép, a sportcsarnok borítása kiváló, a lelátók kialakítása egyik oldalon sem korlátozza a hosszú dobásokat, és persze az UFÓzd játékosaihoz is sok közös emlék köt minket. Nagyon örültünk tehát, hogy 2014 után megint Ózd adott otthont a női és open terem ultimate ob-nak. Péntek délután lelkesedve vágtunk hát neki a Debrecen-Ózd távnak, de az arcunkról hamar lehervadt a mosoly, mert még a város határt sem hagytuk el, amikor a kocsink betegesen köhögni kezdett jelezve, hogy neki bizony semmi kedve egy borsodi kiruccanáshoz. Jött tehát az újratervezés, autószerzés, átpakolás és újra útrakelés. A bonyodalmak ellenére végül szerencsésen megérkeztünk a helyszínre, de az már biztos volt, hogy legalább az út miatt megint emlékezetes lesz az ózdi verseny.



Bár az országos bajnokságokon mindig igyekszünk a fiatalabb egyesületi tagjainknak tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítani, ezúttal nem szerepeltek ifjoncok a csapatunkban. Ugyanis az idei év különleges, hiszen a juniorok a világbajnokságra készülnek. Mivel a vb eléggé leköti a játékosok pénzügyi erőforrásait, így a frizbis év sokaknál a takarékoskodás jegyében zajlik, és arra jutottunk, hogy ha már választani kell, akkor inkább a terem versenyeket hagyjuk ki, mint a szabadtéri tornákat. Ennek megfelelően tehát a terem ob-ra nevezett csapat a FreeBees régi, jól összeszokott motorosaiból állt össze. Azért akadt néhány elvetemült ifjú egyesületi tagunk, akik végül mégis részt vettek a versenyen, mert a megfogyatkozott We Can Fly-nak szüksége volt külső segítségre, hogy ki tudjanak állni.

A torna körmérkőzéses rendszerben zajlott, vagyis a két nap alatt mindenki mindenkivel összemérhette a tudását, és a kialakult sorrend alapján helyosztók következtek. A taktikánk a csapattagok összeszokottságára épített. Rövid korongtartással, időzített cutokkal igyekeztünk szupergyors támadásokat vezetni, védekezésben pedig váltogattuk az emberfogást és a zónázást. A körmérkőzéses szakaszt megnyerve a LOL ellen várhattuk a döntőt, és szerencsére az utolsó meccsre is kitartott a lendületünk, így ismét mi emelhettük magasra a vándorkupát.

A csapat nem csak a pályán, hanem a szombati buliban is rendesen helytállt. A bowlingozásból és az asztalon táncolásból is kivettük a részünket, közben az ózdi cimborák meséltek, hogy ki merre és mit csinál a nagy világban. Vasárnap délután tehát újabb jó élményekkel hagytuk el a város, és máris várjuk, hogy visszatérhessünk.

A csapatunk tagjai voltak: Fodor Dániel, Fodor László, Oláh Ádám, Szathmáry Zsolt, Tőzsér Tamás, Veres Balázs

Más csapatban játszott:
- We Can Fly: Gombos Szabolcs, Tóth Patrik, Varga Balázs
- UFÓzd: Schwarcz Ádám, Tóth Péter

Végeredmény
1.FreeBees (Debrecen)
2. LOL (Budapest) - SOTG
3. UFÓzd (Ózd)
4. LOL 2 (Budapest)
5. SZUFLA (Szeged)
6. We Can Fly (Nyíregyháza)
7. Fehérvár Lionz (Székesfehérvár)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees