2016 Vienna Junior League
2016. április 23-24. - Bécs - Vienna Junior League
Érmek mindhárom kategóriában

A magyar junior ultimate válogatott tagjaival a Diákolimpia fővárosi helyszínéről közvetlenül utaztunk tovább Bécsbe a Vienna Junior League versenyre. A busz budapesti, debreceni, nyíregyházi és szegedi játékosokkal telt meg, és sokaknak közülük diákolimpiai érem lógott a nyakában. Friss frizbis élményekkel folytattuk tehát a túrát, és a Diákolimpia miatti izgatottságba szép lassan a bécsi hétvége várakozása is belevegyült.

A verseny mindhárom kategóriájában indítottunk csapatokat. Nőiben és openben két-két, koedben egy U20-as csapatot neveztünk. A Diákolimpia pénteki napfényes időjárása még szombaton is kitartott, vagyis ideális körülmények között játszhattak a fiatalok. A cseh, olasz, osztrák és szlovák ellenfelek hasonló tudásszinten voltak a mieinkkel, így az eredmények is szorosan alakultak. Akadt győzelem és vereség is, és szinte mindegyik mérkőzésen volt lehetőség kipróbálni többféle taktikai elemet. A csoportmeccseket követően a két női csapatunk egymással került szembe, így csak az egyik alakulat juthatott a négy közé. Az open kategóriában is sikerült az egyik csapatunknak a négy közé kerülni, és a nap végére koedben is eljutottunk az elődöntőig.A meccsek után még egy open edzőmérkőzés várt ránk, és a cseh junior válogatottal játszhattunk egy izgalmas derbit. Kipróbáltunk több felállást védekezésben és támadásban, és a srácok szuper lelkesen küzdöttek annak ellenére, hogy már két végigjátszott nap volt a lábukban. A meccsen egészen a végjátékig vezettünk, aztán a cseh fiatalok megfordították az állást, és végül ők jöhettek le győztesként a pályáról, de az eredménynél sokkal fontosabb volt, hogy mieink bemutatták, hogy határozott és szép játékra képesek. Nagyon jó előjelek ezek a lengyelországi vb előtt.

Másnap aztán megérkezett a szokásos bécsi szeles idő. Az ám, de nem pusztán szél, hanem mindjárt vihar formájában jött a cudar idő. Emiatt az előző napi játék képe teljesen megváltozott. A szél olyan erejű volt, hogy szép játékról szó sem lehetett, és három-négy passznál többet szinte egyik csapat sem tudott hiba nélkül kivitelezni. Ennek megfelelően az előző napi erősorrend is átformálódott. Akiknél szombaton jobbnak tűntünk, azok vasárnap borsot törtek az orrunk alá, de akik az első nap képzettebb csapat benyomást keltettek, azokkal a szél miatt másnap már kiegyenlített meccset játszottunk. Végül a lányok döntőzhettek, az open és koed csapatunk pedig a bronzért játszhatott, és a középmezőnyben is a fogukat összeszorítva küzdöttek a mieink inkább a széllel mint az ellenféllel.

Mindent összevetve ismét hasznos tapasztalatokkal jöttünk el Bécsből, és a tavalyi teljesítményünkkel összevetve jól látszott a fejlődés, pedig már az előző évi bajnokság is nagyon jól sikerült. Este aztán három nap frizbizés, és több mint ezer kilométer utazás után senkit sem kellett. Soha rosszabb frizbis hétvégét!

A válogatott tagjai voltak: Adorján Gréta, Almási Bálint, Almási Dávid, Barla-Liha Kristóf, Bartha Zoltán, Bíró Márton, Bíró Mercédesz, Bodnár Tamás, Boros Emese, Bujtor Bálint, Csatári Fruzsina, Cogoi Richárd, Gál Bence, Gyetkó Ildikó, Gombos Nóra, Gombos Szabolcs, Hegedűs Anna, Homoki Gergő, Juhász Janka, Kellermayer Anna, Király Enikő, Komarovszky Zsófi, Konyecsik András, Korompai Hunor, Mészáros Myrtill, Nagy Lőrinc, Oláh Ágnes, Pollák Nándor, Rácz Árpád, Simon Alexandra, Szécsi Nikolett, Székely Dalma, Tolnai Marcell, Tóth Patrik, Tőzsér Tamás, Ványi Virág, Varga Balázs

Edzők: Fodor László, Németh Márton, Schwarcz Ádám, Szathmáry Zsolt

Végeredmény:

U20 női
1. CZE U20 Women3 (CZE)
2. HUN U20 Women2 (HUN)
3. CZE U20 Women2 (CZE)
4. CZE U20 Women1 (CZE)
5. Slovak Women1 (SVK)
6. Slovak Women2 (SVK)
7. HUN U20 Women1 (HUN)
8. HuskEZ U20 (AUT)

U20 open
1. Righi Red Bulls (ITA)
2. HuskEZ U20 (AUT)
3. HUN U20 Open1 (HUN)
4. CZE U20 Men's (CZE)
5. CZE U20 Open2 (CZE)
6. SVK U20 Men's (SVK)
7. HUN U20 Open2 (HUN)
8. CZE U17 Men's (CZE)
9. Keines (AUT)
10. Fermi (ITA)

U20 koed
1. Catchup New Kinds (AUT)
2. W.underwuzzis (AUT)
3. Hungarian Junior (HUN)
4. Mosquitos (AUT)
5. UCP Steinbocks (AUT)
6. Righi Mixed (ITA)
7. Organic – Salzburg (AUT)
8. StallKing 1 (ITA)
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees