2017 Vienna Junior League
2017. április 22-23. - Bécs – Vienna Junior League
Első helyezés Bécsből

A European Youth Ultimate Cupra készülő magyar junior ultimate csapat a bécsi Vienna Junior League versenyen tartotta felkészülési versenyét. A tornán három kategóriában voltunk érdekeltek, az U20-as női és férfi mezőnyben illetve az U15-ös koed divízióban. A magyar küldöttséget budapesti, debreceni, nyíregyházi, székesfehérvári és várpalotai fiatalok alkották.

Az időjárás hű maradt a korábbi években megszokottakhoz. Kaptunk a kiszámíthatatlan tavaszi időjárás minden áldásából, szélből, esőből, napsütésből, de még jégesőből is. A nehezítő körülmények ellenére mindegyik csapatunk végig állta az erőpróbát.

A kicsik minden ellenfelüket nagy különbséggel verték a csoportmeccsek alatt, zónáztak, vetődtek, swingeltek és rengeteg hosszút dobtak, így aztán egészen a döntőig meneteltek, ahol az egyik osztrák csapat jobbnak bizonyult, így végül a fényesen csillogó ezüstöt hozhatták haza.

A lányok teljesítménye a csoportmeccsek alatt már hektikusabb volt, megverték a későbbi csoportelsőt, de kikaptak olyan mérkőzésen, ami nyerhető lett volna, így a körbeverések miatt, az ötödik helyért játszhattak a helyosztón, amit magabiztosan behúztak.

A fiúk olyan sokan voltak, hogy két csapatot is indítottunk. Mindkét csapat vereséggel kezdte a csoportmeccseket, de fokozatosan javuló játékot mutattak, szépen alkalmazkodtak az időjáráshoz, és megtalálták az ellenfelek taktikájának kulcsát, így az egyik csapat a döntőig jutott, amit meg is nyert egy döntőpontos, végletekig kiélezett meccsen, a másik csapat pedig az alsóházat megnyerve az ötödik helyen végzett.

Szombat este a fiúk még egy nagypályás edzőmeccset is játszottak a szlovákok ellen, ami szuper alaklom volt a csapat egészének összeszokatásához, és több taktikai elemet is kipróbálhattunk védekezésben és támadásban egyaránt.

A bécsi verseny összességében az előzetes várakozásoktól jobban sikerült, hiszen a fiatalok számára az összeszokást, az újak bevonását, és az éles helyzeti gyakorlást tűztük ki célul, amit nagyon nagy részt teljesítettek is, sőt azzal múltak felül, hogy az eredményesek is voltak.

A csapatok tagjai voltak:
- U15 koed: Almási Bálint, Fülöp Bence, Gombos Nóra, Huszár Péter, Konyecsik András, Korompai Hunor, Kovács Adám, Krausz Réka, László Csaba, Mórocz Virág, Oláh Ágnes, Sándor Roxi
- U20 női: Barczikai Fanni, Biró Mercédesz, Csatári Fruzsina, Fűzfa Eszter, Juhász Janka, Simon Szasza, Szécsi Nikolett, Takács Kinga
- U20 férfi: Almási Dávid, Bankó Márton, Barla-Liha Kristóf, Bartha Zoltán, Biró Márton, Bodnár Tamás, Bosits Balázs, Bujtor Bálint, Cogoi Richárd, Fekete Tamás, Friss Gergő, Gombos Szabolcs, Gyöngyösi Gergő, Homoki Gergő, Nagy Lőrinc, Pollák Nándor, Tóth Patrik

Végeredmény:

U15 koed
1. UV Foxes
2. HUN U15
3. USK Ultimate
4. Mosquitos U15
5. Don Falco
6. Am Pullen
7. X - nani
8. Flying Coeur
SOTG: Am Pullen

U20 női
1. SVK U20
2. CZE U20 1
3. CZE U20 2
4. HuskEZ Girls
5. HUN U20
6. CZE U17
SOTG: CZE U20 1

U20 férfi
1. HUN U20 2
2. CZE U20 1
3. CZE U20 2
4. CZE U17
5. HUN U20 1
6. SVK U20 1
7. SVK U20 2
8. HuskEZ Boys
9. Mussatti
10. CZE U20 3
SOTG: CZE U20 1
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees