2017 Terem OB
2017. október 21. – Diósd – XIV. Terem Ultimate OB
Műfüves teremben is az élen

A tizennegyedik terem ob rendhagyó módon nem kemény borítású pályán, hanem műfüvön zajlott. A diósdi DNS Sportcentrum adott otthont a versenynek, amelyen nyolc csapat vett részt, közte három debreceni alakulattal. A csapatunk egyik része Budapestről, a többség Debrecenből vágott neki az utazásnak szombat hajnalban. Rövid időnk volt örömködni a találkozásnak, mert az egyik csapatunk rögvest pályára is lépett, aztán felváltva játszott a lány, a fiú és a felnőtt csapatunk.

A lányok oda-vissza megmérkőztek az ellenfelekkel, és bár győzelmet nem sikerült szerezni, a játékosaink sok-sok tapasztalatot gyűjtöttek. Az előre kitűzött cél, azaz az újak bevonása nagyon jól sikerült. Dorina, Lili és Alexis is sokat volt a pályán, és több pontszerzésben is benne voltak, Piroska, Ági, Nóri, Fruzsi és Dóri pedig rengeteget segítettek nekik, hogy mikor, hova, hogyan mozogjanak. Az újak helyezkedésében és magabiztosságában, illetve a csapat összjátékában van mit csiszolni, de a motiváltsággal nincs baj. Ha a lányok ugyanilyen ütemben fejlődnek, vagány kis csajcsapatunk lesz jövőre.

Az open divízióban a felnőtt csapatunk a címvédést tűzte ki célul, az U20-as fiúkkal szemben pedig a dobogó volt az elvárás, amit a fiatalok jócskán túlteljesítettek, hiszen a csoportmeccsek alatt meggyőző játékot produkálva jutottak a fináléba. A döntőben a fiatalok türelmes támadásaira felpörgetett játékkal válaszoltak az öregek, és egészen 5:5-ös állásig felváltva estek a pontok, vagyis egyetlen támadóhibát sem vétettek a csapatok. Elég volt azonban egy-két pontatlan passz a junioroktól, hogy a tapasztaltabbak előnyt szerezzenek, amit aztán a meccs végéig meg is őriztek. Egyelőre nem borult tehát a papírforma, de az új FreeBees generáció nagyon közel áll ahhoz, hogy teljesen egyenrangú partnere legyen a felnőtteknek.

Motiváló élményekkel jöttünk el Diósdról, és az úton hazafelé már arról morfondíroztunk, hogy ezt a lendületet hogyan adjuk majd át az otthon maradt, és a csapatunkhoz ősszel csatlakozott játékosoknak.

A csapatunk tagjai voltak:
FreeBees Lányok: Csatári Fruzsina, Friss Dorina, Füzesi Alexis, Füzesi Lilian, Gombos Nóra, Kallós-Balogh Piroska, Nagy Dóra, Oláh Ágnes
FreeBees: Fodor Dániel, Fodor László, Oláh Ádám, Schwarcz Ádám, Szathmáry Zsolt, Tőzsér Tamás, Veres Balázs
FreeBees U20: Almási Bálint, Almási Dávid, Cogoi Richárd, Friss Gergely, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő

Női ob végeredménye
1. Donna (Budapest)
2. HalloD (Budapest)
3. FreeBees Lányok (Debrecen)

Open ob végeredménye
1. FreeBees (Debrecen)
2. FreeBees U20 (Debrecen)
3. Hallod (Budapest)
4. Hallod 300 (Budapest)
5. Lionz (Székesfehérvár)
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees