2017 szabadtéri open ob
2017. június 24. – Budapest – 1. forduló
2017. szeptember 16. – Gyál – 2. forduló
Címvédés

A 2016-os évben nem várt győzelmet arattunk a szabadtéri open ob döntőjében, ugyanis arra a számítottunk, hogy 2017–re érik majd be az a munka, amit az újabb játékos generáció kinevelésébe fektettünk. Így a 2017-es esztendőben nem is lehetett más célunk, mint megismételni az előző évi sikert.

Mivel a bajnokság lebonyolítási rendje megváltozott, így mindkét fordulóban minden résztvevővel megmérkőztünk. Az első felvonásra június 24-én Budapesten került sor, azonos helyszínen az U19-es junior országos bajnoksággal. Mindkét korcsoportban neveztünk, és mindkettőben veretlenül fejeztük be a versenyzést. Ez a junior divíziót tekintve azért nem nagy szó, mert összesen két csapat vett részt a versenyen, így viszont a fiataljaink jobban tudtak koncentrálni arra, hogy a felnőttek között is megállják a helyüket.

A felnőttek között négy ellenfelünk volt. A Fehérvár Lionz ellen kezdtük a tornát, aztán a szerb UFC Wasps ellen léptünk pályára. Mindkét meccsen az volt a cél, hogy belerázódjunk a versenyzésbe, és az új taktikai elemeket begyakoroljuk. A Hallod már keményebb diónak bizonyult, de végig magabiztosan tartottuk a meccs elején megszerzett néhány pontos előnyünket. Az utolsó mérkőzésünket a LOL ellen vívtuk, és a derbi a korábbi években megszokott magas intenzitást hozta. Felváltva estek a pontok, hol mi, hol ők vezettek, ám a játékidő lejártakor még náluk volt az előny. Fel volt adva hát a lecke, meg kell fordítani a meccset! Mindenki nagyon elszántan állt oda a vonalra, és a koncentráltságnak meg is lett az eredménye, a kiegyenlítés utána a győztes pontot is megszereztük.

A második forduló Gyálon zajlott, immár csak három dobogóra esélyes csapat részvételével. Elsőként a LOL ellen játszhattunk, és az ellenfél hozzáállásában ezúttal sem kellett csalódnunk. Fej-fej mellett haladt a két csapat, azonban a mérkőzés utolsó szakaszára összekuporgatott két pontos előnyünket már nem engedtük ki a kezünkből. Az utolsó, Hallod elleni mérkőzés már nem tartogatott izgalmakat, de igyekeztünk minden védekezést és támadást hiba nélkül befejezni, és legyőzni magunkban a kísértést a lazításra. A bajnokságot tehát veretlenül fejeztük be, megvédtük a bajnoki címet, és ötödjére emelhettük magasba a vándorserleget.

A csapatunk tagjai voltak:
- FreeBees U19: Almási Bálint, Almási Dávid, Cogoi Richárd, Gál István Bence, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Korompai Hunor, Tóth Patrik, Tőzsér Tamás, Szécsi Nikolett
- FreeBees: Almási Dávid, Cogoi Richárd, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Friss Gergely, Gál István Bence, Gombos Szabolcs, Harmaci Marcell, Homoki Gergő, Oláh Ádám, Rácz Árpád, Schwarcz Ádám, Szathmáry Zsolt, Tóth Patrik, Tóth Péter, Tőzsér Tamás, Veres Balázs

Végeredmény

U19
1. FreeBees (Debrecen)
2. LOL (Budapest)

Felnőtt
1. FreeBees (Debrecen)
2. LOL (Budapest)
3. Hallod (Budapest)
4. UFC Wasps (Szerbia)
5. Fehérvár Lionz (Székesfehérvár)
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees