2007 OB 1. forduló
2007. április 29. - Markaz - Szabadtéri OB 1. forduló
Markazi fúdd el jó szél...

A háromfordulós bajnoki túra első állomásán, Markazon megpróbáltunk legalább a létszám tekintetében az ellenfelek felé kerekedni, ami többé-kevésbé sikerült is, ugyanis óriási számban, 14 fővel jelentünk meg a Gyöngyös és Eger között elterülő kisvárosban. Szükség is volt a népes csapatra, ugyanis a csapat életének mindössze második nagy pályás tornája volt ez, és bizony egy szabadtéri mérkőzésen kétszer akkora tüdőre van szükség, mint teremben.

Az OB-t megelőző napon Egerben edzőtáboroztunk. Csufi szüleinél szállt meg a csapat nagy része, és az amúgy sem kicsi Csuhaj család nem csak helyet szorított kilenc embernek, de egy szalonnasütés formájában vacsorával is ellátott minket, mitöbb, Manócskát is befogadták, annak ellenére, hogy ő közvetlenül nem is csapattag. Az éjszaka során Zsófi kutya és Dani életre szóló barátságot kötött, Csuhaj Petike pedig megtudta, hogy a faternak milyen idióta csapattársai vannak.

Másnap aztán a Forma 1-en nevelkedett Csuhaj apuka, gázpedált nem kímélve, hajtű
kanyarokat semmibe véve kirepített minket a tett helyszínére, ahol a csapat maradék része, kisebb kerülő után csatlakozott hozzánk, így az első mérkőzés előtti 5. percre már teljes volt a létszám. Az égiek kicsit ránk ijesztettek a viharos széllel, amiben egy épkézláb dobás nem sok, annyit nem tudtunk produkálni. Sőt, látva néhány csapat forintos passzait, önbizalmunkat vesztve néztünk „bárányszemet” a markazi különítménnyel, és bár a mérkőzés elég szorosan alakult, még a végére sem sikerült visszanyerni bátorságunkat, így egyetlen ponttal ugyan, de alul maradtunk.

A folytatásban azonban a szél is enyhült, mi is rendeztük a sorainkat, így Tatabányát, majd az ózdiak B csapatát is megvertük. Egy új taktikai fegyvert is bevetettünk, a zónavédekezést, amivel nem csak az ellenfelet, de magunkat is sikerült meglepni. A győzelmektől fellelkesedve, a csoport meccsek után nekiálltunk lakomázni. A Szat által beszerzett grillsütő jó szolgálatot tett, és a Kingi-Szusi alapította salátabár is kitett magáért, így aztán Ózd „A” csapata ellen jóllakottan, de mozgásra képtelenül álltunk fel, aminek az eredménye egy 17-1-es brutálvereség lett. Az eredményt persze nem írhatjuk teljesen az ebéd számlájára, igazából esélyünk sem volt, de egy biztos, ezért még vissza fogunk vágni!

Az ötödik helyért így a csoportmérkőzésekből ismert UFózd F(l)ighttal meccseltünk, és végül győztes mérkőzéssel fejeztük be a versenyt. Röviden: 5 meccs, 3 győzelem, 2 vereség, ötödik helyezés a hét résztvevő közül és a legszebb lábú csajok külön díja! Ja, és frankó lett a mezünk! :)

Csapatunkat alkották: Csuhaj Péter, Czeglédi Anett, Érsek Kitti, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Hegedűs Réka, Homolay Kinga, Katona Tamás, Major Patrik, Sebestyén Zsuzsa, Szathmáry Zsolt, Szűcs Valentin, Vida Péter
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees