2007 Terem OB
2007. március 11. - Debrecen - Terem OB
IV. Open Terem Ultimate Országos Bajnokság

Ha csak egy napra is, 2007. március 11-én, megint csak Debrecen volt az ország frizbi fővárosa, hiszen a magyar korongvadászok a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában gyűltek össze, hogy eldöntsék, melyik csapat a 2007-es teremszezon legjobbja.

A tornára tíz csapat adta le nevezését, ami az OB addigi történetében rekord számú részvételt jelentett. Két budapesti csapat mellett, két ózdi és egy-egy miskolci illetve markazi csapat érkezett a versenyt megelőző, szombat estére. A versenyzők elszállásolása után a társaságot az egyik közeli szórakozó helyre kísértük, ahol megpróbálkoztunk a lehetetlennel, vagyis azzal, hogy az ellenfelek leitatásával némi előnyt szerezzünk a másnap reggel kezdődő küzdelmekre. A küldetés két dolog miatt volt lehetetlen. Egyrészt szó sem volt leitatásról, hisz a játékosok önállóan is szorgosan vizsgálgatták a debreceni poharak fenekét, másrészt jó házigazda módjára nem hagyhattuk, hogy egyedül mulassanak, így aztán az előnyről szövögetett álmunk egyhamar szertefoszlott. A hagyományoknak megfelelően a Hallod játékosai, főleg Sziget és Tüdő rendesen megalapozták a hangulatot, mi több az ének és asztalon táncolás kategóriákban kiírt versenyt egyértelműen megnyerték, miközben Csilla és Fifty felállította a szemüveg ripityára törés világrekordját, Vida Peti pedig a könyöklő bajnokságban játszott le mindenkit a pályáról.A tornán 10 csapat 70 játékosa 11 órán keresztül küzdött egymással. A nézők 27 mérkőzésen 335 pontszerzést láthattak, és egy 6-7-re végződött leánymérkőzést is végig izgulhattak. A dobogó alsó fokára a LOL léphetett fel, az ezüsthelyezést az UFÓzd REaDy szerezte meg, míg a verseny legjobbjának a Hallod 1 csapata bizonyult. Az eredményhirdetés során sor került a különdíjak kiosztására is. Az OB legjobb játékosa egyértelmű szavazás alapján Boross Gábor (LOL) lett, a leglátványosabban játszó játékos díja Fodor Dánielhez, csapatunk ifjú titánjához került, aki egyben a verseny legfiatalabb versenyzője is volt, a legsportszerűbb alakulatnak pedig, a Hallod 3 csapatát szavazták meg résztevevők.

A verseny során két komolyabb baleset borzolta a kedélyeket. Picur (Csoda) az első mérkőzésen meghúzódott, és sajnos nem tudta folytatni a játékot, a döntő előtt pedig Pepe (UFÓzd) éss Kovács Dani (LOL) ütköztek, aminek egy elég véres jelenet lett a vége. Végül Daninak összevarrták a fején keletkezett sebet, Pepe pedig egy állkötéssel még végig tudta játszani a döntőt.Csapatunk a csoportmeccsek során egy-egy győzelmet szerezett a markazi és az ózdi frizbisek ellen, de nem bírtunk a Hallod 1 és a LOL csapatával. Mindez azt jelentette, hogy a helyosztókon az ötödik helyért meccselhettünk a Csoda ellen. A végig kiélezett mérkőzésen pattanásig feszültek az idegek, komoly harc ment minden korongért, és a pontokért keményen meg kellett küzdeni. Volt egy-két rekordhosszúságú támadásunk, és néha szokatlan higgadtsággal adogattunk. Ilyet előtte még nem produkált a csapat. Bár akadt egy-két vakon eldobott hammerünk is, végül mi nyertük a csatát. Hatalmas játék volt! Gratula minden FreeBees-esnek!

Képek: TeremOB-2007

Csapatunkat alkották: Csuhaj Péter, Czeglédi Anett, Érsek Kitti, Fábián Géza, Fodor László, Fodor Dániel, Homolay Kinga, Katona Tamás, Major Patrik, Szathmáry Zsolt, Vida Péter
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees