2007 Fonyód (III. NSUB)
2007. július 14-15 - Fonyód - III. Nemzetközi Strand Ultimate Bajnokság
Cebrecen első dobogós helyezése a Balaton partján

A tornán három kategóriában neveztünk, open, coed es női csapatot egyaránt sikerült indítanunk. Az openben megszerzett ötödik helyezés és a női mezőnyben elért negyedik hely mellett, Vida Peti szavaival élve, ezen a hétvégén a Díszkanál bizonyult a legjobb magyar coed csapatnak!

Díszkanál - Coed
A verseny igen biztatóan, a Markaz és a Hallod csapatának legyőzésével indult a vegyes csapatunk számára, és bár az első nap végére két vereséget is elszenvedtünk (Catchup, Vertigo), a szerencsének köszönhetően az „A” csoport másodikjaként végeztünk. Ez egyben azt is jelentette, hogy vasárnap a döntőbe jutásért játszhattunk, még pedig a szlovén Frizmi csapata ellen. Végül az elődöntőt nem sikerült megnyernünk, de így is biztos volt, hogy függetlenül a az eredménytől a csapat eddigi legnagyobb sikerét ünnepelheti az utolsó mérkőzés után. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy bár nagy csatában, a játékidő lejárta utáni döntő ponttal, sikerült az UFózd csapata fölé kerekedni. Kétség kívül nem egyszer szerencse kellett ahhoz, hogy végül a dobogó alsó fokára állhassunk. A kedvező sorsolás, a csoportunkban kialakult keresztbe verés, az ózdiak kimerültsége mind-mind nekünk kedvezett, de ezek mellett úgy érzem rászolgáltunk a harmadik helyre. Mindenek előtt azért, mert nagyon jó védekezéssel és taktikusan játszva, megvertük a Hallod (igaz, nem legerősebb felállású) csapatát, illetve azért, mert sikerült folyamatosan javítani a csapatunk játékán és összeszokottságán, valamint mert egyetlen mérkőzés hajrájától eltekintve higgadtan, átgondoltan versenyeztünk. Az említett, elvesztett végjáték a Vertigo elleni mérkőzésen volt, amelyet kicsit nagyobb odafigyeléssel ugyancsak megnyerhettünk volna, ez azonban szerencsére nem befolyásolta a verseny kimenetelét.

Fakanál - Women
A coed kategória mellett nagyon hasznos volt, hogy a lányok külön női mérkőzéseken gyakorolhattak. Bár a leányainknak néha kimerítő lehetett a nulla cserés felállás a coedes kötelezettségek mellett, nagyon jó volt, hogy Ildi mint újonc tornaszereplő képet kaphatott arról, milyen, ha élesben mennek a dolgok. Szusi is végre gyakorolhatta a brazil focistáktól ellesett gólörömöt, Kitti pedig zúzott néhány nagyon penge hosszú dobást. Kinginek és Liunak is köszönet, főleg a kemény védekezésért!

FreeBees - Open
Az open kategóriában indított csapatra is szükség volt, ugyanis a nagyszámban megjelent fiúk, így több játék lehetőséghez jutottak. A 7 mérkőzésen 2 győzelmet, 1 döntetlent és 4 vereséget könyveltünk el. Ezek közül kiemelkedik a Mali Dim ellen elvesztett, bazi látványos mérkőzés, melyen a Kecsó-Gergő vetődő páros brillírozott, és a Csoda csapata ellen vívott két meccs, melyek közül a csoporttalálkozón néhány önfeláldozó Dani féle sprintnek köszönhetően döntetleneztünk. A helyosztón már egyértelműen jobbak voltunk, egyrészt a több csere, másrészt a már említett összecsiszolódás miatt.

Összességében a csapat pazarul helyt állt. Nagy szükség volt Kitti, Szat és Vida Peti határozottságára a kritikus helyzetekben, Géza és Kecsó elkapásaira, Dani sprintjeire, Peti bevállalós longjaira, Béci gyors, rövid passzaira, Szusi egyre biztosabb kezére és Kingi cup-ban mutatott játékara. Az új játékosok, Ildi és Gergő nagyon bátran játszottak, csak így tovább! Végül a legfontosabb, igazi csapat voltunk! Jó volt együtt játszani úgy, hogy egymásért, jó kedvvel küzdöttünk! Így tovább! Köszönet mindenkinek és gratuláció még egyszer!

Képek: Fonyód 2007

Csapatunkat alkották
Bakos Ildikó, Érsek Kitti, Fábián Géza, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Homolay Kinga, Juhász Béla, Kecskés József, Kovács Gergely, Sebestyén Zsuzsa, Szathmáry Zsolt, Vida Péter
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees