2007 Flashnight
2007. augusztus 10-11. - Markaz - Flashnight
Éjszakai frizbi verseny az elemekkel

Péntek este 9 körül minden készen állt arra, hogy elkezdjük az éjszakai tornát. (Kivéve Vida Petiék sátrát. Bár már 8-kor megérkeztek a tett színhelyére, mégsem érezték annak igényét, hogy talán az újonnan kapott kb. 9 négyzetméteres sátrat józanul és világosban kellene felállítaniuk.) Időben érkezett mindenki: Ózd, Debrecen, Budapest, Markaz (nekik csak biciklire kellett pattanniuk). Az időjárás egészen jó volt, az eső csak hajnalban esett viszont a fa már kezdésnél is nyirkos volt, így nem egy és nem kettő spárgát, illetve fenékre esést láthattunk, illetve hallhattunk a mutatványt elszenvedők jajgatásából áóés püffenéseiből.

A büfében persze semmi kaja nem volt, kivéve a gyorsfagyasztott hamburgert. A tulajdonos elmondta, hogy nem készült fel az eseményre. Miért, nem tudom. Mi akadályozta meg ebben, nem tudom. Vendéglátói vénámat meghazudtolva visszafogtam magam és nem mondtam el, hogy egy vendég attól vendég, hogy vannak igényei. Igazából lett volna arra temérdek időm - hiszen a meccsek 20 percesek voltak (csak az uccsó volt 30) - és éppen ráértem, hogy megvárjam, amíg összeüt egy jó kis lecsót, ehelyett kaptam egy nyers husis hamburgert. De! boros-kóla volt!

A helyszín nagyon hangulatos volt: jó levegő, pislákoló mécsesek, tücsökzene stb. A fehér korong pirosan világított, de ez semmit nem segített! Úgy sem mindig sikerült elkapn(unk)om. A fejünkre kellett erősíteni, valaki a nyakába akasztotta a piros, illetve zöld kis égőt. Ez csak abban okozott nehézséget, hogy néha elfelejtettük, hogy éppen milyen színűek is vagyunk. Sajnos nem emlékszem, hogy kikkel milyen sorrendben játszottunk, de egy biztos: minden meccsen szereztünk 1 pontot, nem többet. Azt hiszem először játszottunk a Markazzal, aztán az Ózd 1-el, majd jöttek a Budapestiek, Őket követte az Ózd 2. Csak az utolsó meccsünk végén kezdett szakadni az eső, Úgy kettő óra magasságában. Hajnal ötig ment a móka. Másnap laza, szórakoztató meccsek, majd mindenki el. (Vida Peti után szabadon)

Konklúzió: egyszer mindenkinek ki kell próbálnia a játéknak ezt a változatát is. Ahhoz képest, hogy nem sokat lehetett látni, szerencsére baleset nem történt.

A csapat: sajnos csak négyen tudtunk részt venni a versenyen. Vida Zsuzsi és Peti tökéletesen csapták le a korongokat. Tomi védekezett és helyezkedett. Én néha kiabáltam, hogy „Hetest!” „Hetest!”, azonban egyszer-kétszer túl aktív voltam és nyolcasokat írtam el. Nehézséget okozott az, hogy nem ismerjük egymást annyira, hogy látatlanban, vakon megérezzük pl.: egymás sebességét, Zsuzsinak ez volt az első tornája, nagyon csúszott a korong. A lelkesedésünk azonban nem lankadt. Sorolhatnám az indokokat és a kifogásokat, de nem teszem, hiszen egyértelmű: van mit gyakorolnunk! Megjegyezném azt is, hogy egészen jó meccseket is játszottunk, sőt néha sikerült azt is elérnünk, hogy hat percig nem szerzett az ellenfél pontot!!!

A 8. helyezésért gratulálok magunknak. Ügyesek voltunk! Egy újabb élménnyel és sok tapasztalattal gazdagodtunk.

Budapest, 2007. augusztus 14.
S.J.P alias Szusi


Egy-két képeket találhattok ehun ni!

Csapatunkat alkották: Katona Tamás, Sebestyén Zsuzsa, Vida Péter, Vida Zsuzsa
page.php?171

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees