2007 The Show Must Go On
2007. november 3-4. - Kimle - The Show Must Go On
Vissza a kezdetekhez

Három esztendő után tértünk vissza a FreeBees első megmérettetésünek helyszínére, a Győr közelében fekvő Kimlére. Visszagondolva a 2004-es versenyre, sok-sok dolog megváltozott azóta. Ami a tornát illeti, a résztvevők száma 16 csapatra növekedett, és Európa 7 országából érkeztek ellenfelek. Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Szlovákia, Csehország és még Lengyelország is képviseltette magát a magyarok mellett. Másrészt jelentősen kicserélődött a mi csapatunk is, hiszen a 10 jelenlegi frizbis közül összesen kettő volt ott Debrecen három évvel ezelőtti debütálásán, sőt Szaki, Koxi és 100G most tapasztalhatta először, hogy milyen is egy frizbis hétvége, és hogy a kimlei pályagondnok nem más, mint a szövetség elnöke.

A pénteki érkezés és szállásfoglalás után csatlakoztunk a bulizók népes csapatához, és a Szat-Vida Peti páros sunyiban lenyomott mindenkit a csocsóasztalnál, amit valószínüleg a "Szopni jöttünk és nem adjuk alább!" kiálltásuknak köszönhettek, mert eleinte senki nem vette őket komolyan, a végére pedig egyik duó sem tudta behozni az előnyüket. Koxi időközben majdnem elvette a csapos lányát, de látva a takaros menyecskét inkább meggondolta magát, és nemzetközi kapcsolattartó és házasságközvetítőként tevékenykedett a továbbiakban, segítve a magyar fehérnépre kiéhezett lengyel testvérek kommunkációs problémáin.

Másnap reggel aztán kezdetét vette a fesztivál. A légtér megtelt korongokkal és a hangfalakból dübörgő zenével, a pálya környéke pedig mindenféle népekkel, forralt borral, kemping székkel, ismerős és soha nem látott arcokkal. A nagy forgatagban megtaláltuk a reggel érkező Szusit, és az első ellenfelet is, a Vertigo személyében. A fonyódi vereség emléke miatt a visszavágás vágyával vágtunk neki a derbinek, és nem tudom, hogy ennek az eltökéltségnek, a tudás beli különbségnek vagy a rettenetes "sri-lankai-mexikóma-béka" kiálltásunknak köszönhettük, de levertük a szlovénokat. Jól indult tehát a verseny, és Szaki, Koxi illetve 100G győztesen hagyta el a pályát élete első mérkőzésén. A folytatás aztán kicsit döcögősebb volt. A későbbi győztes osztrák strandfrizbi válogatott ellen esélyünk sem volt, és a cseh Terrible Monkeys is elpáholt minket, így a harmadik helyen végeztünk a csoportban. Rájátszásban a Scorpionst kaptuk ellenfülnek, és bár szorosan alakult a meccs, végül ők bizonyultak jobbnak.

Az első nap frizbis része ezzel be is fejeződött, de a szombati történéseknek még koránt sem volt vége. A vacsora után versenybe szálltunk a bulibajnok címért, és köszönhetően Szakinak, aki minden számot kívülről tud, és Szusinak, aki még Tüdőt és Szigetet is megfélemlítette felesdöntögető képességével, egész jól tartottuk magunkat. Közben Vida Peti hozni akarta a padonalvós formáját, hamar kiderült azonban, hogy pusztán cselnek szánta a negyedórás szunyókálást, vagyis csak rápihent az igazi megmérettetésre, és a táncos szekcióban igazi ritkásgászámba menő figurákkal kápráztatta el a korongvadász lányokat. A táncoltunk, énekeltünk és ablakon másztunk, mialatt Koxi és Szat végigkóstolta az alkohol készletet, és habár a hallodosok bevetették a meztelen felsőtest cselt, azért a végén szerintem mi nyertünk.

Nem így másnap reggel, amikor kómás fejjel megjelentünk a pályén, és megpróbáltunk valami ultimathez hasonló produkcióval előrukkolni. Nem sok sikerrel jártunk, de ebben az is kézre játszott, hogy egy olyan csapattal kerültünk szembe, akik a frizbi szellemiségét valószínüleg hírből sem ismerik. A szlovák Mental csapata, nevéhez hűen abszolut antispirit módon játszott, folyamatosan beszóltak, Danit nem egyszer maguk alá temették, ráadásul bemutatták mennyire nincs humorérzékük. Ennél már csak Szat ásta el jobban magát azzal, hogy nem kelt fel a reggeli meccsre. Legközelebb tényleg egy vödör vízzel ébresztjük! A helyosztóra viszont összekaptuk magunkat, és a versenyt győzelemmel fejeztük be, így duplán keretes szerkezetű lett a torna, mert megint a Vertigo ellen mérkőzhettünk. Az eredmény nagyon izgalmasan alakult, ugyanis az utolsó ponttal döntetlenre alakult az állás, és a rendes játékidő után még jó 25 percig tartott a döntő pont. Az erős szél, és abból fakadó hibák ellenére a csapat minden tagja jelesre vizsgázott kitartásból, küzdőszellemből és koncentrációból. Ha mindehhez a technikai tudást is oda tudjuk tenni, a következő kimlei versenyen előkelőbb helyekre is sikerrel pályázhatunk majd.

Képek:TSMGO-Kimle

Csapatunkat alkották: Fodor Dániel, Fodor László, Mátyus Tamás, Homolay Kinga, Szakály Szabolcs, Szathmáry Zsolt, Száz Gábor, Sebestyén Zsuzsa, Vida Péter, Vida Zsuzsa
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees