2007 Frisball
2007. november 10-11. - Miskolc - Frisball
Frizbi dzsembori az Ufóban

A 2007-es teremszezon kezdetét ezúttal nem az ózdiak már-már hagyományosnak mondható tornája jelentette, hanem egy príma ultimate dzsembori Miskolcon, a magyar frizbi egyik őshonában, az Ufóban. A szervezők kétnaposra tervezték a versenyt, mégpedig úgy, hogy a résztvevők az ultimate mellett paintballban is összemérhették volna a tudásukat, végül azonban egy egynapos felkészülési tornára redukálódott a nyolc magyar csapat versengése, amire Debrecen mindjárt két alakulatot, és összesen 13 játékost nevezett.

Az „A” válogatottunk rögtön teljesítette is a kitűzött célt, negyedik lett a Hallod, UFÓzd és Lol mögött. A csoport mérkőzések során két derbit megnyertünk, majd a keresztbejátszás során kikaptunk a Hallodtól, így a harmadik helyért játszhattunk. A bronzcsata első felében nekünk állt a zászló, de miután a Lol magára talált, egy kicsit elkedvetlenedtünk, és végül ők bizonyultak jobbnak. A játékunk összességében nagyon biztató volt, csak el kell hinnünk, hogy bárkit megverhetünk, és ha ott a lehetőség, akkor azzal élni is kell.

A „B” csapatunk egyértelműen várakozások felett teljesített. Ötödikek lettünk, mégpedig úgy, hogy a játékra abszolút nem lehet panasz. Bár voltak elrontott dobások, ki nem kényszerített korongvesztések, ha figyelembe vesszük a tagok teremfrizbis tapasztalatát, teljesen érthetőek a néhol bosszantónak tűnő hibák, sőt ezekkel együtt egész szép dolgokat végrehajtottunk a pályán. A csoportban sikerült megverni a hazaiakat, majd a Pickup után a Markazt kaptuk ellenfélül, és egy nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk ellenük, amit mellesleg meg is nyertünk. A rendes játékidő lejárta után még a MUF állt jobban, aztán kiegyenlítettünk, és a hajrában mi szereztük a döntő pontot. Az ötödik hely megszerzésében nagy szerepe volt, hogy Szaki és 100G már egyszer átélt egy hasonlóan kétesélyes meccset Kimlén a Vertigo ellen, hogy Vale nagyon odatette magát az összes mérkőzésen, és hogy Eve es Soldier is igyekezett a legjobbját hozni. Le a kalappal a játékosaink küzdeni tudása előtt!

Képek a versenyről

Csapatunkat alkották: Csuhaj Péter, Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Homolay Kinga, Katona Tamás, Kecskés József, Szakály Szabolcs, Szathmáry Zsolt, Száz Gábor, Szűcs Valentin, Tóth-Nagy Éva, Vida Péter
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees