2007 FAAB III
2007. december 8-9. - Vrhnika - III. Free As A Bee
Határainkat feszegetve

Nagy izgalmakkal vártuk csapatunk első külföldi versenyét, hisz a szlovén toránkig csak magyar tornák nevezési listáján lehetett látni a FreeBees nevét. Ősz közepén viszont gondoltunk egy nagyot, és írtunk egy e-mailt a Frizmi csapatvezetőinek, hogy mi is szívesen kipróbálnánk magunkat a Ljubljana mellett található Vrhinikában.

Péntek hajnalban nyolc játékossal indultunk útnak Szlovénia irányába, hogy a reggeli mérkőzésünkre idejében odaérjünk. A hatfős FreeBees különítményt két vendég méhecske egészítette ki. Velünk tartott Mandi és Livi a Hallodból, akikre az amazonjaink, azaz Kingi és Szusi mellett nagy szükség volt, hisz a torna vegyes csapatok számára volt kiírva. A férfi oldalon one4all Szat és a három rettegett Fodor fivér képviselte Debrecent.

A torna során összesen hét mérkőzést játszottunk, melyből kettőt nyertünk meg, egy olasz és egy osztrák gárda ellen, kettőn pedig jó eséllyel győzhettünk volna, hiszen a Vertigo és a Beery Bear ellen csak egy-egy ponttal maradtunk alul. A fennmaradó három találkozón (Mali Dim, Catchup, Frizmi) sajnos nem volt kérdés melyik csapat a jobb, így ez a mérleg a tizedik helyre volt elég a tizenkettes mezőnyben. Ez egy helyezéssel elmaradt az előzetes várakozásunktól, de ennek ellenére el kell ismerni, a csapat kitett magáért, és az első külföldi tornáján nagyon jól helytállt. A mérkőzések során kipróbáltunk pár új felállást és taktikai elemet, illetve kaptunk néhány nagyon hasznos tanácsot magyar kollegáktól. Összességében nagyon jó tapasztalat volt ez a verseny, és megint tettünk egy lépést a fejlődés irányába.

Sőt a hazaúton, miközben elfelejtkeztünk a benzinkutakról, és majdnem csontszáraz tankkal haladtunk Budapest felé, abban is egyetértettünk, hogy az addigi tapasztalatunk szerint a legjobban szervezett torna volt a Free as a Bee. Príma volt a terem, jó volt a hangulat, a Mikulásra való tekintettel az ellenfelek megajándékozták egymást, és az esti buli is mókás volt, főleg a teljesíthetetlen lufifújó verseny miatt, amiben páran majdnem megfulladtak a légszomjtól.

Azért mielőtt lerobbant volna a verda, megálltunk az egyik kútnál valahol Székesfehérvár körül… hát, necces volt!

Képek: FAAB-2007

Csapatunkat alkották: Bartha Lívia (vendégjátékos), Fodor Dániel, Fodor László, Fodor Péter, Homolay Kinga, Mandy (vendégjátékos), Sebestyén Zsuzsa, Szathmáry Zsolt

Végeredmény:
1. Hallod Igaz-e? (HUN)
2. Mali dim (CRO)
3. Catchup (AUT)
4. Herny Ha’l Disco (ITA)
5. Frizmi Blue (SLO)
6. UFÓzd (HUN)
7. Frizmi Berry (SLO)
8. Stack Overflow (AUT)
9. The Beery Bear (AUT)
10. FreeBees (HUN)
11. A D Migetalkar (SLO)
12. Oltrefersina (ITA)
 

page.php?171

Üdvözlet

A Debreceni Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja
Minden jog fenntarva! © 2006-2011 FreeBees